Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Cadeautje voor jarige Groen van Prinstererschool

Door: Remko Vermunt Algemeen

DINTELOORD - De Groen van Prinstererschool in Dinteloord stond afgelopen week volledig in het teken van het 50-jarig jubileum. Kers op de taart was de afsluiting op vrijdag waarbij een kunstwerk van IWAZ werd onthuld op één van de buitenmuren.

Wethouder Esther Prent mocht het kunstwerk onthullen samen met Stéphane Cépèro (Lowys Porquin) en Jacqueline Breure die vijftig jaar geleden als jongste leerling van de school de nieuwbouw mocht openen. "Toen mocht ik, als zesjarige, de school openen voor de kinderen samen met het jongste jongetje van de school", vertelt Breure. Toen ze gevraagd werd om bij het vijftigjarig jubileum van de school wederom een officiële handeling te verrichten, twijfelde ze dan ook geen moment. "Dit is fantastisch, heel erg leuk."

Hoewel Jacqueline geboren en getogen is in Dinteloord, woont ze inmiddels al 27 jaar in Zevenbergen. "Maar, de school brengt herinneringen terug van toen. Ik ben ook bij het 25-jarig jubileum geweest en heel veel is er niet veranderd. De lokalen zijn gemoderniseerd, maar verder valt het wel mee." Vrijdagavond wordt er nog een reünie gehouden van de Groen van Prinstererschool.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief