Met confetti werd de speeltuin alvast officieel geopend
Met confetti werd de speeltuin alvast officieel geopend (Foto: Remko Vermunt)
fotoalbum

Spetterende 'opening' van Natuurspeeltuin Hart van Zuid

STEENBERGEN - Op het plein voor de Vredeskerk in Steenbergen is afgelopen vrijdag een groot buurtfeest georganiseerd voor de nieuw aangelegde natuurspeeltuin Hart van Zuid. Eigenlijk was het de bedoeling om de speeltuin meteen open te stellen voor de kinderen. "Maar door omstandigheden moest het gras opnieuw ingezaaid worden. De speeltuin gaat daarom na de herfstvakantie echt open."


Ruim een jaar geleden kwam Wietse Visser, directeur van de Gummarusschool, met het idee om het plein bij de Vredeskerk op te knappen. Het balletje ging rollen en zes moeders uit het oudercomité gingen aan de slag om een speeltuin te creëren voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Al snel kwam het idee om twee van de drie grasveldjes naast de school om te toveren tot speeltuintjes voor de jeugd. "Het plein moest echt een ontmoetingsplek worden. Het is het meest centrale punt in de wijk, waar zowel de school, de kinderopvang en de kerk samenkomen." Volgens Jocelijn de Vriend, één van de vrijwilligers, waren alle partners enthousiast over de plannen van de werkgroep en ook de gemeente stond meteen achter dit initiatief.

Ontwerp

De natuurspeeltuin bestaat uit twee delen die gescheiden worden door een voetpad. "We wilden geen lelijke, schreeuwende speeltoestellen. Het moest echt een natuurspeeltuin worden die opgaat in de omgeving." Zo werden er verschillende speelheuvels aangelegd, met onder andere een glijbaan. Verschillende tractorbanden om doorheen te kruipen, een lange rioolbuis om in te spelen en boomstammen. "Het is een veilige, avontuurlijke speelplek voor de kinderen." Afgelopen week werden de laatste aanpassingen verricht om aan alle eisen te voldoen. "En toen moest het gras opnieuw ingezaaid worden, maar na de herfstvakantie kan iedereen ervan genieten."

Pleinfeest

Tijdens het pleinfeest werden onder het genot van een hapje en een drankje onder andere sponsoren, omwonenden en betrokkenen bedankt, maar er was ook een talentenshow, spellenparcours, enveloppen trekken, stormbaan en nog veel meer. "We wilden hier heel de buurt bij betrekken, want het is echt door en voor ons allemaal." 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief