gemeentehuis
gemeentehuis

Drie partijen willen aansluiten bij 'Kinderpardon'

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - D66, PvdA en Gewoon Lokaal! dienden afgelopen donderdag samen een motie in waarin de gemeenteraad wordt opgeroepen om Steenbergen aan te laten sluiten bij de actie 'Kinderpardongemeenten.'

Volgens de partijen is er in Steenbergen, net als in veel andere gemeenten, brede steun om gewortelde kinderen die langer dan vijf jaar in een gemeente verblijven hier te laten blijven, mede omdat bijvoorbeeld de gemeente Steenbergen hun thuis is geworden. In heel het land worden dergelijke moties ingediend. Dat gebeurt, nadat de Armeense kinderen Howick en Lili na een strijd van tien jaar alsnog een verblijfsvergunning kregen.

Naar verwachting zijn er nog eens vierhonderd kinderen die zich in een soortgelijke situatie bevinden. "Ook in de gemeente Steenbergen kunnen gezinnen met kinderen verblijven die een afwijzing op de kinderregeling hebben gekregen of die nog een lopende aanvraag hebben", stellen de partijen. Ze roepen de gemeente dan ook op om zich aan te sluiten bij de andere 'kinderpardongemeenten, door bij de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid te pleiten voor een oplossing voor de vierhonderd kinderen.

Omdat de andere partijen zich beter willen voorbereiden op deze motie is afgelopen donderdag besloten de motie aan te houden tot volgende maand.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief