Foto: Pixabay

Oppositiepartijen maken zich hard voor tweede supermarkt in Dinteloord

STEENBERGEN - De oppositiepartijen Volkspartij, D66 en PvdA in de gemeenteraad van Steenbergen hebben het college van burgemeester en wethouders verzocht om meer inzicht te geven in de mogelijkheden van vestiging van een tweede supermarkt in Dinteloord.


Al heel wat jaren wordt in de gemeente Steenbergen, en dan met name in Dinteloord, gesproken over de mogelijkheid van de vestiging van een tweede supermarkt. Aannemings- en ontwikkelbedrijf Gebroeders Huysmans in Dinteloord heeft na het opheffen van Super De Boer, ongeveer tien jaar geleden, vele malen een plan ingediend bij het gemeentebestuur van Steenbergen.

Gestrand

Steeds zijn alle pogingen gestrand. De ene keer over de locatie, waarbij werd gesteggeld over de mogelijkheden van vestiging aan de Westerstraat of Oostgroeneweg, een andere keer door mogelijk gebrek aan economische ambitie of gewoon door onwil. "Het is nooit helemaal duidelijk geworden waarom zo halsstarrig de mogelijkheid voor ondernemers wordt afgehouden om te doen waar zij goed in zijn: ondernemen", aldus de drie oppositiepartijen. "Het is immers niet de gemeente die economische activiteiten moet ondernemen, maar het bedrijfsleven dat daartoe in staat moet worden gesteld door goede en degelijke vergunningen en voorwaardenscheppend beleid."

Nieuwe poging

De fractievoorzitters van de Volkspartij, D66 en PvdA, respectievelijk Michel Lambers, Tim Huisman en Nadir Baali, doen daarom gezamenlijk een nieuwe poging om het detailhandelsaanbod voor de Dinteloordse samenleving te verbeteren. Zij vragen het college van de gemeente Steenbergen duidelijkheid te geven over welke vorderingen er nu zijn gemaakt in het overleg met de initiatiefnemers om de mogelijkheid van een tweede supermarkt in Dinteloord mogelijk te maken. Ook vragen de fractievoorzitters het college om duidelijkheid te verschaffen over adviezen welke al in 2017 zijn uitgebracht, en over alle andere informatie waarover burgemeester en wethouders beschikken.

De intentie van de Volkspartij, D66 en PvdA is om ervoor te zorgen dat het gemeentebestuur nu eindelijk positief gaat meewerken aan de uitbreiding van het winkelaanbod in Dinteloord en overgaat tot denken in kansen in plaats van economische belemmeringen. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief