Afbeelding
Foto: Shutterstock

Ook Dinteloord krijgt glasvezel

Door: Peter Houtepen Algemeen

DINTELOORD - Inwoners van Dinteloord kunnen straks ook razendsnel internetten. Na een verlenging van de inschrijfperiode zijn er voldoende aanmeldingen binnengekomen om glasvezel te kunnen aanleggen.

Onlangs werd al bekend dat in de gemeente Steenbergen ook De Heen, Kruisland en Nieuw-Vossemeer glasvezel krijgen. Glasvezel buitenaf start in het laatste kwartaal van dit jaar met de aanleg van het netwerk. 

Op 6 mei, de oorspronkelijke deadline van de campagne, was de deelname in Dinteloord nog niet groot genoeg om glasvezel te kunnen aanleggen. Daarom kregen inwoners van Dinteloord drie weken langer de tijd om zich aan te melden. In deze periode is de achterstand ingelopen. Daarnaast bleef het aantal aanmeldingen in de omliggende dorpen in de tussentijd doorgroeien. Hierdoor is het benodigde deelnamepercentage van 35 procent behaald.

Vooral bij de huurwoningen van Woonkwartier bleef de deelname achter. Glasvezel buitenaf gaat met de woningbouwvereniging in gesprek om te kijken hoe deze woningen ook aangesloten kunnen worden op glasvezel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief