Van links naar rechts Jack Ambags, burgemeester Ruud van den Belt en de nieuwe wijkagent Jesse Smidt.
Van links naar rechts Jack Ambags, burgemeester Ruud van den Belt en de nieuwe wijkagent Jesse Smidt. (Foto: Gemeente Steenbergen)

Burgemeester maakt kennis met nieuwe wijkagent

  algemeen

STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt heeft dinsdag kennis gemaakt met Jesse Smidt, de nieuwe - en vierde - wijkagent voor de gemeente Steenbergen.


Smidt heeft ervaring opgedaan in Bergen op Zoom, waar hij tot voor kort als waarnemend wijkagent op de Bergse Plaat actief was. Samen met collega-wijkagent Jack Ambags gaat hij nu aan de slag in de gemeente Steenbergen.

Tijdens de kennismaking met de burgemeester vertelde Jesse waar hij voor staat en wat hij belangrijk vindt: "Je zult me meestal op de fiets door Steenbergen zien rijden, want daardoor ben ik makkelijk aanspreekbaar voor jong en oud. En zo krijg ik goed mee wat er echt in de wijken speelt en leeft. Ik wil vooral met inwoners praten als het goed gaat en er niets aan de hand is. Niet alleen problemen oplossen, maar ze vooral ook voorkomen."

Zijn aandacht gaat ook uit naar jeugd en jongeren in Steenbergen. "Het contact met deze groep vind ik erg belangrijk, zodat ze me niet alleen maar kennen, maar vooral ook vertrouwen. Daarnaast zal ik ook zichtbaar aanwezig zijn tijdens evenementen en rondom uitgaansgelegenheden in Steenbergen."

In juni vorig jaar maakte het kabinet bekend dat er in Nederland 780 wijkagenten bij zouden komen. Op nadrukkelijk verzoek van burgemeester Van den Belt, die al langer pleitte voor extra capaciteit, is nu de vierde wijkagent voor de gemeente aangesteld. "Met ruim 25.000 inwoners is de versterking van het huidige team geen overbodige luxe. We gaan de vier wijkagenten zo goed mogelijk inzetten voor hun taken in de wijk. Ze hebben een groot netwerk en zijn de ogen en oren in de wijk. Het vroegtijdig oppakken en doorzetten van signalen vind ik erg belangrijk, omdat dit veel invloed heeft op het veiligheidsgevoel van onze inwoners", aldus de burgemeester. 

FOTOSERIESVacatures

Begeleiders

Terheijden

Bezorgers

Putte

Verkoper/ster

Etten-Leur en Zundert

Electro-/service monteurs

Zundert

Eerste Automonteur

Steenbergen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief