Foto: Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Breda International Airport rouwt om overleden vliegers

  algemeen

BREDA - Normaal gesproken zou dit weer ideaal zijn om een rondje te vliegen, maar op Breda International Airport wordt er gerouwd om twee overleden vliegers. Mano Groenland en René Bubberman zijn vrijdagmiddag 21 juni overleden bij een vliegtuig crash. 


"De 77-jarige Mano Groenland uit Steenbergen en de 55-jarige René Bubberman uit Delft waren bekende, centrale figuren op het vliegveld", zegt Breda Airport op Facebook. "Goede vliegers, gewaardeerd en gerespecteerd om hun ervaring, maar zeker ook als mens. Het verlies is enorm, het medeleven met de families van de piloten is groot. Ze zijn er niet meer, hun lach en humor worden nooit meer gehoord." Het team van de Havendienst heeft in een rustig hoekje op de verkeerstoren een condoleance register geopend. 

Rond 10.00 uur stegen de vliegtuigjes op vanaf Breda International Airport. Beide vliegtuigen kwamen van het Vliegend Museum Seppe. Het gaat om twee dezelfde piper cubs uit de jaren vijftig. Het zijn privévliegtuigjes, die - als ze niet vliegen - worden gestald in het museum.

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief