Column Ruud van den Belt: Kijkje in de keuken van een héél goed doel

  Column

Zodra wij hoorden van het benefietdiner dat Steenbergenaar Kees van de Ven organiseerde voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, heeft mijn vrouw Angela ons spontaan aangemeld. Gelukkig waren we niet de enigen. Aan lange tafels in het uitpuilende kerkje van De Heen genoten we met ruim tweehonderd gasten van een voortreffelijke maaltijd, uit de koker van Mark van Loon uit Steenbergen, die zich met recht chef-kok mag noemen. Wat een vakman. Geen bord wordt uitgeserveerd zonder dat het oog van de meester er een laatste blik op heeft geworpen.


Op Mark’s initiatief mocht ik nota bene een kijkje in de keuken nemen. Sterker nog: ik werd zelfs gevraagd om een handje toe te steken bij het voorbereiden van de gerechten. Hiervoor had Mark de vrijwillige hulp ingeroepen van een kookclub uit zijn restaurant. Alles voor het goede doel, nietwaar?

Zo kon het gebeuren dat iemand met nul kookervaring, uw burgemeester dus, borden stond te garneren voor dit bijzondere benefietdiner. Veel gekker moet het niet worden, maar wat voelde het fijn om ook op deze manier een heel klein steentje bij te kunnen dragen aan het o zo goede doel van Kees van de Ven, die zelf als kinderchirurg is verbonden aan het Prinses Máxima Centrum. Een man die ook nog de Giro di KiKa gaat rijden, om maar zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker. Wat is het dan een kleine moeite om Kees en zijn vrouw Jacqueline even een hart onder de riem te steken. Ik ben heel blij dat ik erbij mocht zijn en dat we deze mensen, ondanks het beladen onderwerp, hebben kunnen laten stralen.

Het benefietdiner en de veiling die deze avond werd gehouden, leverden niet alleen een prachtig bedrag op, maar ook een bijna onbeschrijfelijk gevoel van saamhorigheid. We kennen dan ook allemaal wel iemand in onze eigen omgeving die ernstig ziek is en het is belangrijk om daar, met elkaar, zo nu en dan bij stil te staan. En ja, dat kan ook tijdens een gezellige avond met lekker eten. Zo’n bijeenkomst doet ons des te meer beseffen hoe belangrijk het is om te genieten van de mooie momenten in het leven. Chapeau aan alle kanjers die zich hiervoor op welke manier dan ook hebben ingespannen! Ruud

Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen vertelt elke twee weken over de vele aspecten van zijn werk. Reageren? burgemeesterscolumn@gemeente-steenbergen.nl 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief