Afbeelding
Foto: Pixelio

SC Welberg stapt van zondag- over naar zaterdagcompetitie

Door: Peter Houtepen Sport en vereniging

WELBERG - Hoewel van voetbal al enige tijd geen sprake is door de coronacrisis, verandert achter de schermen de voetbalwereld wel . Al enkele seizoenen lang stappen steeds meer zondag eerste elftallen over naar de zaterdagafdeling van de KNVB. In het seizoen 2020/2021 zal SC Welberg er daar ook een van zijn.

Sinds het bestaan van SC Welberg speelt het eerste elftal op zondag. Echter merkt het bestuur dat de doorstroming vanuit de jeugd, die veelal op zaterdag spelen, naar de zondag steeds lastiger wordt. De meeste van de huidige spelers van zondag 1 spelen al weer een groot aantal jaren in dit elftal en de doorstroming vanuit de jeugd is minimaal. Dit seizoen is meer dan duidelijk geworden dat er iets moest gebeuren om überhaupt een eerste elftal te behouden in de toekomst op Welberg.

Scenario's

Er zijn diverse bijeenkomsten geweest om alle mogelijke scenario’s naar de toekomst te bespreken. Hierbij zijn meerdere teams en personen aangeschoven om hun visie over de toekomst uit te spreken. Het idee om de overstap van zondag naar zaterdag te maken heeft dan ook steeds meer vorm gekregen.

Combinatie

De knoop is definitief doorgehakt en zaterdag 3 zal in combinatie met enkele spelers van zondag 1 het nieuwe zaterdag 1 van SC Welberg gaan vormen. Na ook groen licht van de KNVB te hebben gekregen, is de weg vrij om deze verandering in het seizoen 2020/2021 door te gaan voeren.

Vergadering

Normaal zou er een Bijzondere Algemene Ledenvergadering moeten komen om alles hierover toe te lichten. Gezien de huidige crisis omtrent het coronavirus is dat echter niet mogelijk. De overstap betekent niet dat er op zondag niet meer gevoetbald zal worden op de Welberg. Zowel op zondag als zaterdag zal er door de seniorencompetitie gespeeld worden op sportpark ’t Zandbaantje.

Maatschappelijke veranderingen

Het bestuur begrijpt heel goed dat een overstap na 75 jaar zondagvoetbal naar zaterdag gemengde gevoelens bij sommige leden op zou kunnen roepen. Echter is het bestuur ook van mening dat, gezien de huidige voetbalbeleving en de maatschappelijke veranderingen, dit de weg is die SC Welberg nu in moet slaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief