Open dag Fort Henricus afgelast vanwege slechte weersomstandigheden
Foto: Gemeente Steenbergen

Open dag Fort Henricus afgelast vanwege slechte weersomstandigheden

  Weer

STEENBERGEN - De open dag van de West Brabantse Waterlinie op Fort Henricus in Steenbergen en Fort de Roovere, Waterschans en het Ravelijn in Bergen op Zoom is zaterdag afgelast.


In verband met de weersomstandigheden kan de organisatie de veiligheid van de bezoekers en deelnemers niet garanderen en is het niet verantwoord het evenement door te laten gaan.

Fort Henricus in Steenbergen is onlangs in ere hersteld en zou zaterdag opgeleverd worden in het bijzijn van genodigden. Bij verschillende instanties is advies ingewonnen. De organiserende partijen zijn samen met burgemeester Ruud van den Belt op Fort Henricus geweest en hebben ook waargenomen dat het niet haalbaar is de veiligheid te garanderen. In gezamenlijkheid is dan ook besloten het volledige evenement af te gelasten. Dit geldt zowel voor de officiële opening op Fort Henricus als de activiteiten op de drie locaties in Bergen op Zoom.

Burgemeester Van den Belt: "We vinden het ontzettend jammer dat we hebben moeten besluiten deze dag af te gelasten, maar veiligheid gaat boven alles. We hadden mensen graag verwelkomd op onze prachtige locaties van de West Brabantse Waterlinie. We hopen ze dan ook in de toekomst hier te ontmoeten."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief