Afbeelding

Klant zelf verantwoordelijk voor vervoer dagbesteding

Gemeente Nieuws

THOLEN - De fractie van het CDA stelde op 2 juni vragen aan het college omtrent de vervoerskosten voor mensen met een beperking. "Welke oplossingen kan de gemeente bieden voor de problematiek dat er onvoldoende tegemoetkoming is voor de vervoerskosten van mensen met een beperking?"

Die vraag stond centraal bij de beantwoording vanuit het college. Volgens het CDA volstaan de vergoedingen die nu beschikbaar zijn niet en worden deze aangevuld met financiële middelen die feitelijk besteed zouden moeten worden aan zorg/opvang. Het college stelt nu echter dat klanten zelf verantwoordelijk zijn voor het vervoer naar de dagbesteding.

"Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de gebruikelijke vervoersvormen (openbaar vervoer, eigen auto of fiets) of de collectieve vervoersvoorziening Regiotaxi Oosterschelde." Het college is van mening dat de huidige klanten met maatwerkvoorziening begeleiding tot 31 december gebruik kunnen maken van de vervoersaanbieding van de zorgaanbieden. Vanaf 1 januari zullen ook zij ondergebracht worden binnen de Regiotaxi Oosterschelde.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief