Het dames dubbelteam 17+ van T.V.
Het dames dubbelteam 17+ van T.V. "De Ruucstoppelen" kampioen in de 1e klasse met van L naar R: Joke Bomas, Maddy Filius, Anja Everaers, Lia van Dijke, Rian Baauw en Els van de Giesen. FOTO JACCO VAN BEELEN Foto: Jacco van Beelen

Drie van de twaalf teams kampioen in de KNLTB voorjaar- en mixcompetitie 2019

Sport en vereniging

SINT PHILIPSLAND - Op zaterdag 6 juli werden door de twee mixteams van T.V. De Ruucstoppelen de laatste wedstrijden gespeeld in de KNLTB competitie. Vanaf 30 maart waren er iedere week weer twaalf teams van de Fluplandse vereniging actief geweest in regio Zeeland en regio Zuid.

In de voorjaarscompetitie speelden de zaterdagteams allemaal in regio Zeeland. Het 1e herenteam 17+ van captain Michel Noorthoek werd kampioen in de 2e klasse. Samen met zijn teamgenoten Michiel van der Est, Jack Neele, Patrick Walpot, Alex Wischlinski en Danny Steijn waren ze de sterkste in een poule van acht.

Het 1e heren dubbelteam 17+ van captain Jan Kot speelde in de 1e klasse in een poule van acht tegen sterke tegenstanders en werd zesde.

Captain Hans Lanser van het 2e heren dubbelteam 17+ draaide goed mee in de 3e klasse en eindigde van de acht teams op een mooie derde plaats.

Het 1e dames dubbelteam 17+ van captain Bianca Karsbergen, Anja Jansen Leni Verwijs, Netty van Westen en Elly van Dijke werd net als vorig jaar kampioen in de 2e klasse. In de laatste wedstrijd stonden ze met 18 punten gelijk met De Stoof. Ze versloegen hun directe opponent met 3-1 waardoor ze in deze poule van zeven teams kampioen werden.

Het dames dubbelteam 17+ van captain Lia Buijs had het zwaar in de derde klasse maar werd toch nog knap zesde in een poule van acht teams.

Op de dinsdag leverde het 1e dames dubbelteam een geweldige prestatie door in de 1e klasse kampioen te worden in de KNLTB voorjaarscompetitie Zeeland. Het team van captain Els van der Giesen, met speelsters Rian Baauw, Maddy Filius, Anja Everaers, Joke Bomas en Lia van Dijke hadden op de laatste wedstrijddag nog 1 punt nodig. Ze maakten het superspannend want pas in de laatste partij sleepten ze dit zo belangrijke punt binnen. Volgend jaar mee doen in de hoofdklasse!!

Op de vrijdag kwamen er vier Fluplandse teams in actie. Het 1e heren dubbelteam 50+ van captain Willem Drenth speelde ’s middags in de 1e klasse regio Zuid, maar had veelal sterke tegenstanders. Ze werden toch nog 6e in een poule van acht teams.

Ook captain Marjoke Verwijs speelde met haar 1e dames dubbelteam 17+ in regio Zuid. Van de acht teams wisten ze in de 4e klasse heel knap op een derde plaats te eindigen.

Verder was in regio Zuid ook captain Niels van Oeveren met zijn 1e mixteam 17+ actief. In de 2e klasse leverden ze een geweldig goede prestatie door van de acht teams als tweede te eindigden.

Captain Henny van Beelen speelde in regio Zeeland met haar 1e mixteam 17+ in de hoofdklasse. Door als vierde te eindigen van de acht teams deden ze heel goed mee in deze competitie.

Vanaf 25 mei werd er door twee teams meegedaan in de mixcompetitie Zeeland. In de 2e klasse wist het 1e mixteam 17+ van captain Rob Karsbergen in een poule van acht teams op een vijfde plaats te eindigen.

Het 2e mixteam 17+ speelde onder leiding van captain Bram Boon goede wedstrijden in de 3e klasse en werd van de acht teams zesde.

Momenteel zijn er weer veel leden van De Ruucstoppelen actief in verschillende toernooien in de regio. Het Open Toernooi van eind juni was weer zeer geslaagd met heel wat inschrijvingen en er werd genoten van mooie partijen. Het Dubbel Toernooi staat gepland in week 35 van 26 augustus t/m 1 september. Voor dit toernooi kan er nog altijd ingeschreven worden via www.toernooi.nl. De organisatie hoopt net als voorgaande jaren op een goede deelname. Iedereen is van harte welkom!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief