Het Thools wandelnetwerk is compleet met de onder andere een heus trekpontje.
Het Thools wandelnetwerk is compleet met de onder andere een heus trekpontje. Foto: Rien Burgers

Thools wandelnetwerk na jaren compleet

Door: Vera de Geus Algemeen

POORTVLIET - Het Thools wandelnetwerk is compleet met de onder andere een heus trekpontje. Niemand minder dan Sinterklaas en wethouder Frank Hommel openden de tweede fase van het wandelnetwerk waarvan in 2015 al het begin werd gemaakt.

Dinsdag werd het wandelnetwerk Tholen fase 2 officieel geopend. Fase 2 omvat het zuidelijke gedeelte van Tholen. Fase 1, het noorden van Tholen en Anna Jacobapolder / Sint-Philipsland is in juni 2015 officieel al geopend.

Ommetjes

Met deze afronding van fase 2 ligt er nu op Tholen een compleet wandelnetwerk met maar liefst 239 kilometer aan routes. Deze routes rondom de dorpen, zogenaamde ommetjes, zijn via enkele langere routes aan elkaar gekoppeld zodat er een wandelnetwerk is ontstaan. Als resultaat is er nu op heel Tholen, 239 kilometer bewegwijzerd wandelnetwerk gerealiseerd waarvan 54 kilometer over onverhard boerenland, natuurgebieden en dijken. De opening werd gedaan door wethouder Frank Hommel die een tak doorknipte bij het trekpontje onder toeziend oog van Sinterklaas. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief