huisarts-1
huisarts-1

TeaHealth-bijeenkomst voor Thoolse senioren om e-health te promoten

THOLEN - Het ministerie van VWS en het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio willen 'zorg van nu' promoten. E-health is daar een van de onderdelen van en daarvan wil men de inwoners van Tholen mee bekend maken. Om die reden wordt er donderdag 30 januari van 13.30 tot 15.30 uur een bijeenkomst georganiseerd in Sassegrave. 


"Met digitale toepassingen in de zorg (e-health) kun je zelf aan je eigen gezondheid werken. Waar je vroeger lang in de wachtkamer van de dokter moest zitten, kun je nu met deze toepassingen al heel veel zelf. Denk hierbij aan het zelf meten van de bloeddruk of het maken van een hartfilmpje. Ook zijn er veel apps die ondersteuning thuis kunnen bieden. Met een voedingsdagboek en een stappenteller houd je bijvoorbeeld grip op je eigen gewicht en vitaliteit", zo laat en weten.

De komende maanden organiseert Zorg van Nu van het ministerie van VWS in samenwerking met gemeente Tholen op 10 locaties in het land TeaHealth-bijeenkomsten. Scherpenisse is één van de 10 locaties waar een TeaHealth georganiseerd wordt. Het doel van deze tour is om op lokaal niveau senioren te informeren, te enthousiasmeren en te ondersteunen bij het gebruik van digitale zorg oplossingen. Tijdens deze bijeenkomst staat kennismaking met de digitale mogelijkheden voor gezondheid, veiligheid en comfort in en om het huis centraal.

High Tea

Het nuttige wordt met het aangename verenigd tijdens een TeaHealth-bijeenkomst. Onder het genot van een (gratis) High Tea maken de deelnemers kennis met de mogelijkheden die er al zijn op het gebied van e-health en er worden filmpjes getoond over de 'wondere wereld' van de e-health die eraan komt. Dat verwondert en inspireert enorm. Daarna wordt er praktisch en geoefend met allerlei toepassingen op de smartphone en/of tablet. Neem daarom uw smart-phone of tablet mee naar de bijeenkomst.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden. U kunt zich ook telefonisch melden bij het Steunpunt mantelzorg van de gemeente Tholen, telefoonnummer 14 0166 of door een e-mail te sturen naar mantelzorgvrijwilligers@tholen.nl. Deelname is kosteloos. Het aantal plaatsen is beperkt dus snel aanmelden is aan te bevelen.

 



NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief