Steun voor jongens die collecteren voor verlichte voetbalkooi

Steun voor jongens die collecteren voor verlichte voetbalkooi

  algemeen

STAVENISSE - 'Voetballamp1825'. Zo heet het plan van Pieter Priem uit Stavenisse en zijn vrienden om geld  in te zamelen voor verlichting bij de voetbalkooi aan de Pilootweg in Stavenisse.


Het viel hem op dat er geen verlichting in de voetbalkooi was. Daarom kunnen hij en zijn vrienden het grootste gedeelte van het jaar in de avonduren geen gebruik maken van de kooi. "Ze willen graag sporten in plaats van te hangen en weten dat veel andere jongeren in Stavenisse hier ook bij gebaat zouden zijn. Via zijn vader is hij in contact gekomen met Ties van Jeugd- en Jongerenwerk Tholen", zo laat de gemeente Tholen weten. Samen met Jeugd- en Jongerenwerk zijn de jongeren gaan kijken hoe dit opgelost kan worden.

Pieter heeft een grote vriendengroep die ook vaak gebruik maakt van de voetbalkooi. Hij heeft hen bij elkaar geroepen en zo is er de groep 'Voetballamp1825' ontstaan. Na ongeveer vier vergaderingen in de Stove in Stavenisse hebben ze een plan gemaakt om geld in te zamelen. Het doel van de jongens is om 1825 euro in te zamelen. De verlichtingspaal inclusief plaatsen kost echter 3650 euro en heeft een tijdklok, zodat hij bijvoorbeeld om 21.00 kan worden uitgeschakeld. "Omdat de jongens zelf aan de slag gaan met dit initiatief, hebben we als gemeente Tholen aangeboden om voor elke euro die zij inzamelen, ook een euro in te leggen. Zo komen zij aan het bedrag van 1825 euro", zo laat men weten. 

Om dit bedrag bij elkaar te krijgen, gaan zij op dinsdag 21 en donderdag 23 januari collecteren in Stavenisse, proberen ze de bedrijven in Stavenisse door middel van een brief te overtuigen een donatie te doen en staat er een collectebus op de inpaktafel van de MCD.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief