Foto: Pixabay

Lokale ondernemers proberen zich zo goed en zo kwaad als het kan door de crisis te slaan

THOLEN - Lokale winkeliers proberen zich zo goed en zo kwaad als dat kan door de crisis te slaan als gevolg van de maatregelen die genomen zijn na de uitbraak van het coronavirus. Bij de een lukt dat beter dan bij de ander.


Voor Claudia Kot van Claudia's Boetiek in Tholen zijn het rare en vooral ook zware tijden. "Mensen zijn nauwelijks op straat, dus heb ik ook bijna geen klanten. Woensdag ging het nog wel, maar donderdag heb ik over de hele dag twee mensen over de vloer gehad."

Buffer

Volgens haar heeft een jurkje passen nu ook totaal geen prioriteit. "Mensen hebben wel andere dingen aan hun hoofd. Maar als ik de winkel sluit, heb ik helemaal niks." Claudia's Boetiek heeft ook geen webshop. "Dat is voor mij nu wel een probleem. Dat is met terugwerkende kracht een foute keuze geweest om dat niet te doen, Maar ja, wie had voorzien dat we in deze bizarre situatie terecht zouden komen? Ik ben nog niet zo gek lang bezig met de winkel. Ben eigenlijk nog steeds aan het investeren en heb geen buffer. Je gaat nu wel heel snel piekeren en je wordt er niet vrolijk van."

Lezen

Boekhandel Oostdijk in Tholen heeft wat minder last van de crisis. "Je merkt toch dat mensen in deze tijden eerder geneigd zijn om wat te gaan lezen en iets voor hun kinderen aan te schaffen om te kunnen tekenen", vertelt Lydia Burger.

Koeriersdienst

Direct na het uitbreken van de coronacrisis heeft de boekhandel de koeriersdienst Co&Rona in het leven geroepen. "Wij bezorgden al aan huis, maar deze dienst is speciaal voor nu opgezet. We nemen daarbij meteen andere boodschappen mee die de mensen bij de lokale winkeliers hebben besteld."

Helpen

Het gaat daarbij onder andere om het flesje wijn van de wijnhandel, het stukje vlees van de slager enzovoorts. "Ik reken dat af en stuur de mensen een tikkie", legt Burger uit. "We moeten elkaar toch allemaal een beetje helpen in deze tijden. Maar bovenal hoop ik dat deze crisis heel snel voorbij is en dat de mensen zo veel als mogelijk gezond blijven."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief