Wandelkaarten Beleef & Proef Sint-Annaland
Wandelkaarten Beleef & Proef Sint-Annaland Foto: Niels van Oudenaarde

‘Beleef & Proef Sint-Annaland’ krijgt vervolg

Algemeen

SINT-ANNALAND – Vorig jaar werden toeristen, bezoekers en inwoners op de zaterdagen in de maanden juli en augustus getrakteerd op ‘Beleef & Proef Sint-Annaland’. Een wandeling door het dorp met een lokale dorpsgids die onderweg allerlei bijzondere verhalen en wetenswaardigheden vertelt en dat tegen een kleine vergoeding per persoon. Het initiatief kwam voort uit de werkgroep ‘Promotie Sint-Annaland’ van Dorpsgemeenschap Sint-Annaland. Dit jaar krijgt het initiatief een vervolg. 

Vanwege het coronavirus niet met groepen onder leiding van een gids over straat, maar zelf op pad met een wandelkaart om het dorp te verkennen. Voordeel is daarbij dat iedereen op eigen gelegenheid de route nu kan gaan afleggen op een tijdstip wat hem/haar het beste uitkomst en nu ook nog eens geheel gratis. De beschrijving van allerlei bezienswaardigheden werd vorig jaar samengesteld door Kees Fase van Heemkundering Stad en Lande van Tholen. Dat was een mooi naslagwerk voor de dorpsgidsen en de basis voor de nieuwe ‘doe-het-zelf-rondleiding’. 

Oud-inwoner en Setalland-kenner Tom Moerland verrichtte voorwerk voor de vernieuwde opzet en vatte de informatie van de hoogtepunten samen. Vervolgens werd het geheel opgemaakt tot een mooie toeristische (wandel)kaart. Toeristen en bezoekers kunnen de komende zomermaanden op verschillende punten in en rond het dorp een gratis wandelkaart meepakken, zoals bij het Thools Informatiepunt bij Chaletparc Krabbenkreek. Naast de wandelroute zijn ook allerlei relevante voorzieningen, winkels en activiteiten voor bezoekers en toeristen op de kaart aangegeven. 

De route laat de toerist en bezoeker in 45 á 60 minuten het dorp ‘beleven’. Aan het onderdeel ‘proeven’ is ook aandacht besteed. Verschillende streekproducten worden genoemd en waar deze te verkrijgen zijn. Van Streekmuseum De Meestoof is een kortingsbon opgenomen voor een consumptie met iets lekker erbij. Geïnteresseerden kunnen na afloop van de wandeling nog een bezoek brengen aan het museum. De wandelroute komt ook beschikbaar in het Duits, Engels en Frans. Op de gedrukte versie staat aangegeven waar de vertaling te vinden is. Een QR-code leidt naar de website van Eiland Tholen (www.eilandtholen.nl), daar kan men de vertaling downloaden of met een smartphone erbij houden tijdens de wandeling.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief