20 van de ongeveer 7.000 varkens omgekomen bij brand in Poortvliet
Foto: Venema Media

20 van de ongeveer 7.000 varkens omgekomen bij brand in Poortvliet

POORTVLIET - Bij de uitslaande brand in twee loodsen van een varkensbedrijf aan de Bram Groenewegenweg in Poortvliet heeft het merendeel van de aanwezige dieren het vuur overleefd. Twintig van de in totaal ongeveer 7.000 varkens zijn omgekomen, meldt de Veiligheidsregio Zeeland woensdagochtend.


De brand brak dinsdagavond omstreeks 21.00 uur uit bij het bedrijf met in totaal vier varkensstallen. De brandweer kon voor de twee stallen waar het vuur woedde weinig meer betekenen. De brandweerinzet richtte zich dan ook met name op het voorkomen van uitbreiding naar de aangrenzende stallen

Dinsdagnacht is, aldus de Veiligheidsregio, een extra grote ventilator ingezet vanuit buurregio Midden en West Brabant om te voorzien in ventilatie van de stal. De eigen ventilatie van de stal was immers door de brand uitgevallen. Hiermee is succesvol een overleefbare situatie gecreëerd voor de varkens. Uitval van de ventilatie zou namelijk betekenen dat tijdens de nabluswerkzaamheden alsnog duizenden dieren zouden omkomen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief