Piet Fase: ‘Ik had corona en dat is géén simpel griepje’
Foto:

Piet Fase: ‘Ik had corona en dat is géén simpel griepje’

Piet Fase uit Oud-Vossemeer raakte afgelopen maart ook besmet met het Coronavirus. Ondanks zijn jonge leeftijd (hij was toen nog 36) en zijn goede conditie is Piet erg ziek geweest.


Op 25 maart brak Piet nog zijn persoonlijke record met zijn racefiets, zijn conditie was beter dan ooit tevoren. Twee dagen later was hij ineens ziek en binnen een paar uur had Piet hoge koorts. Op 30 maart testte Piet vervolgens positief op Corona. Piet bleef een dag of zes koorts houden, was supermoe en had last van pijn op de borst. Inmiddels is Piet weer volledig opgeknapt en heeft hij er gelukkig geen longschade aan overgehouden. Een geluk volgens de artsen in het ziekenhuis. Veel mensen van Piet zijn leeftijd hebben het uiteindelijk niet eens overleefd. Vaak vanwege geen of mindere conditie, roken en overgewicht. “Zelf ben ik heel sportief, ik rook niet en heb totaal geen overgewicht”, legt Piet uit.

Piet, die al jaren zijn eigen onderneming in racefietsen heeft, kon zijn zaak zes weken niet draaien. Gelukkig was hier al het begrip voor van klanten en Piet werd overspoeld met berichtjes en kaarten. Inmiddels is Piet dus weer volledig opgeknapt. “Het is zeker geen griepje wat sommige mensen beweren, gelukkig is het voor ons goed afgelopen. Houd je aan de maatregelen en is je conditie niet in orde, doe er wat aan. Stop met roken, ga sporten en pak vooral die racefiets”, aldus Piet. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

HR adviseur

Kruiningen

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

Horecatoppers

Kamperland

Vrijwilligerswerk

Vlissingen