Afbeelding
Foto: De Schutse

De Schutse wil mantelzorgers ondersteunen en werk verschaffen aan de Beto

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - De gemeente Tholen staat garant voor de lening voor De Schutse voor het nieuw te bouwen deel. Om te voorkomen dat er sprake is van ongeoorloofde staatssteun, wordt de opbrengst van de garantstelling heringezet. De Schutse wil met dat geld graag terug laten komen in de vorm van ondersteuning voor mantelzorgers en door werkzaamheden als tuinonderhoud en schoonmaak door de medewerkers van de Beto te laten doen. 

De garantstelling was nodig voor de realisatie van de nieuwbouw van het zorgcentrum. “De raad nam een motie aan die ervoor zorgt dat die opbrengst wordt heringezet. De Schutse heeft hierover nagedacht en kwam met een tweetal zorgprojecten waar we dit bedrag voor in willen zetten. Op die manier betalen ze het als het ware terug”, zegt wethouder Corniel van Leeuwen. 

Pauze

Een van de plannen betreft  respijtzorg voor mantelzorgers. “Simpel gezegd kan De Schutse mantelzorgers dan ondersteunen als zij op vakantie willen of even niet voor hun naaste kunnen zorgen. Je ziet dat mantelzorgers een heel jaar voor hun naaste zorgen, maar soms zitten zij er even doorheen, mankeren ze zelf iets, hebben ze een korte pauze of vakantie nodig. Zij hebben vaak het gevoel dat dat niet kan, maar door middel van dit plan kan De Schutse tijdelijk de taken en zorg overnemen die de mantelzorger doorgaans voor zijn rekening neemt”, vertelt Van Leeuwen.

Schoonmaak

De tweede manier om de opbrengst van de garantstelling her in te zetten is volgens wethouder Frank Hommel de inzet van medewerkers van de Beto. “De Schutse heeft gekeken op welke manier de Beto iets kan betekenen. Het plan is dat deze mensen het onderhoud rond De Schutse gaan doen, noem het even regulier en noodzakelijk tuinonderhoud. Ook wat betreft schoonmaak kunnen zij een bijdrage leveren.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief