Digitale collecteweekvan de Hersenstichting
Foto:

Digitale collecteweekvan de Hersenstichting

THOLEN - Dit jaar vindt de jaarlijkse collecteweek van de Hersenstichting, van 1 t/m 6 februari, voor het eerst geheel online plaats door de coronapandemie.


Waar normaal gesproken 19.000 collectanten de straat op gaan om te collecteren voor de 4 miljoen Nederlanders met een hersenaandoening, zal naar verwachting slechts een klein deel daarvan nu online collecteren. Dit heeft als gevolg dat de collecteopbrengsten waarschijnlijk met zo'n 60 procent zullen dalen. Inkomsten die hard nodig zijn voor hersenonderzoek om hersenaandoeningen beter te behandelen en in de toekomst te voorkomen.
“Door de coronapandemie is het dit jaar schakelen voor veel stichtingen en hun collectanten, de focus komt te liggen op de online collecte in plaats van de offline collecte”, zegt Merel Heimens Visser, directeur- bestuurder van de Hersenstichting. "De gezondheid van onze collectanten en gevers aan de deur staat voor ons als gezondheidsfonds voorop en daarom hebben we besloten om de collecteweek volledig online te houden. Qua inkomsten baart ons dit zeker zorgen. Normaal wordt er zo'n 1,5 miljoen euro opgehaald met de huis-aan-huis collecte en naar alle waarschijnlijkheid daalt dit bedrag met zo’n 60 procent. Dit is enorm veel geld. Geld dat we hard nodig hebben om te voorkomen dat hersenaandoeningen de grootste ziekte van Nederland worden.”

Stijging
Aantal Nederlanders met een hersenaandoening blijft stijgen. De collecteweek van de Hersenstichting ‘ik collecteer voor’ vindt online plaats van 1 t/m 6 februari 2021. Iedereen kan nu met twee klikken een online collectant worden en vertellen voor wie ze collecteren. Veel mensen collecteren voor familie, vrienden en/of collega’s met een hersenaandoening. Al bijna 600 mensen hebben een online collectebus geopend en hun verhaal gedeeld. Op deze manier hoopt Hersenstichting, ondanks minder collectanten, toch veel mensen te bereiken. Met de opbrengst van de online collecteweek kan Hersenstichting investeren in onderzoek, voorlichting en betere patiëntenzorg.

Collecteer voor
Nederlanders met
hersenaandoening

Online collectebus
Maak ook een online collectebus aan op https://hersenstichting.digicollect.nl.

Hersenstichting
1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z'n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Nu en in de toekomst. We zetten niet in op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in voor betere patiëntenzorg, revalidatie en participatie.
Meer informatie: www.hersenstichting.nl.

n

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief