Afbeelding

Gemeente wil geen zware machines aan de rand van Stavenisse

Door: Vera de Geus Algemeen

STAVENISSE- De gemeente Tholen wil gerust medewerking verlenen aan de bestemmingswijziging van agrarisch naar wonen aan de Buurtweg 2 in Stavenisse. Het college gaat echter niet akkoord om daar ook een bedrijf toe te staan waarbij zware machines verhuurd en onderhouden worden. “Het betreft een bedrijfscategorie die je echt niet wilt in de nabijheid van recreatie en recreatiewoningen”, zegt wethouder Peter Hoek. “Natuurlijk denken we wel graag met de initiatiefnemer mee waar dit bedrijf wel terecht zou kunnen.”

Op de Buurtweg 2 in Stavenisse rust een agrarische bestemming. “We hebben het verzoek gekregen om hier een woonbestemming van te maken en toestemming te geven voor het vestigen van een bedrijf. Beide is op zich voorstelbaar, maar de bedrijfsactiviteit past echt niet op deze locatie. Het ligt aan de rand van het dorp waar sprake is van een recreatiegebied met recreatiewoningen. Daar wil je geen af en aan rijden van zware machines die verhuurd en onderhouden worden. Dat komt de veiligheid niet ten goede en willen we daar dan ook niet. Wat betreft de woning zijn we positief, wat betreft dit categorie III-bedrijf op dit plek niet”, zegt de wethouder.

Gesprek

Hoek geeft wel aan met de initiatiefnemer in gesprek te willen. “Er zijn nog plekken vrij op de bedrijventerreinen op het eiland en vestiging daar zou wellicht tot de mogelijkheden behoren, maar dat is natuurlijk aan de ondernemer zelf. Wel gaan we in gesprek om met hem mee te denken.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief