Afbeelding
Foto: IMAN FASE

Tholen heeft zijn eigen LEGO masters zoals Isabelle en Maxime

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Ruim 1,5 miljoen mensen zagen afgelopen zaterdag hoe de oud-Bergenaar Roy Franssen en zijn partner Thomas Goelen de finale wonnen van het tweede seizoen van LEGO Masters. Het koppel wint een reis naar LEGO World in Denemarken, 25.000 euro en natuurlijk de gigantische LEGO-beker. De populariteit van het televisieprogramma was ook dit seizoen weer enorm, iedere week zagen ruim 1,5 miljoen kijkers hoe de mooiste creaties werden gebouwd met het Deense steentje. Ook op Tholen wordt er fanatiek met LEGO gebouwd. Wij spraken een paar jonge LEGO-fanaten op het eiland.

Isabelle en Maxime wonen in Tholen. Ze zijn acht jaar oud en zitten in groep 4/5 van CNS de Regenboog. LEGO is hun grote hobby, overgenomen van hun papa.

Sinds dat ze vier jaar zijn, zijn Isabelle en Maxime graag in de weer met de Deense blokjes. “Papa speelde vroeger heel graag met LEGO en vond het leuk om ons een echt rijdende trein cadeau te doen. En met die witte hoge snelheidstrein en losse Lego-blokjes begon het eigenlijk”, vertellen de Thoolse meiden over hun hobby. Met LEGO kun je alle kanten op en dat spreekt hen aan: “Je kunt mooie dingen maken door stap voor stap de boekjes te volgen, maar je kunt ook iets helemaal zelf verzinnen. We vinden het allebei heel leuk. Een nieuw pakket helemaal opbouwen, maar ook op Pinterest zoeken naar voorbeelden en deze maken. Gisteren maakten we een flatgebouw met verlichting, omdat we dat bij Lego Masters hadden gezien.” 

Maxime is het meest trots op de catamaran van Lego Friends en Isabelle op de donutwinkel van Lego City die ze heeft gebouwd. De meiden hebben heel wat LEGO-steentjes en de bouwwerken kwamen in hun eigen kamers te staan. “Maar dat werd nogal veel. We hadden in huis nog een kamer over, dus toen hebben we hier alles opgebouwd, zodat we er altijd mee kunnen spelen”, zeggen Maxime en Isabelle die standaard LEGO vragen voor hun verjaardag en aan Sinterklaas. Ze hebben al heel wat pakketten, maar wat zouden ze kiezen uit alle LEGO ter wereld? “Het boomhuis van Lego Ideas! Daarbij kun je de boom in de herfst zelfs een andere kleur bladeren geven.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief