Foto:

Brandweer redt 150 koeien bij schuur in Poortvliet; Uitslaande brand snel onder controle

POORTVLIET - De inzet van de brandweer aan de Weihoekweg in Poortvliet was vrijdagmiddag uiterst succesvol. Niet alleen de woning en de schuur werden behouden, ook de 150 koeien in de schuur hebben het gered. Dat meldt de veiligheidsregio.


Aan de Weihoekweg brak vrijdagmiddag rond 12.53 uur een flinke brand uit in een schuur. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was de brand al uitslaand. Er werd meteen opgeschaald om uitbreiding naar naastgelegen gebouwen te voorkomen. De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling. 

Er zijn uiteindelijk geen slachtoffers of gewonden gevallen als gevolg van de brand. De koeien zijn ongedeerd. Uit voorzorg was een plan gemaakt om de koeien uit de schuur te evacueren. Omwille van het welzijn van de dieren én de succesvolle inzet van de brandweer is dat uiteindelijk niet nodig geweest. 

Ook is er geen asbest bij de brand betrokken. Op het dak van de schuur lagen wel zonnepanelen, deze zijn vanzelfsprekend tijdens de brand gesneuveld. Door de hevigheid van de brand zijn deeltjes/glasscherfjes van de zonnepanelen hoogstwaarschijnlijk met de rook meegenomen en in de nabije omgeving neergekomen. Het gebied in de omgeving wordt daarom onderzocht en desgewenst schoongemaakt.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Politie zoekt vrijwilligers

Nieuwdorp

Bezorger

Middelburg

Voegers

Zeeland en West-Brabant

Verkoopmedewerker

Goes

Pijpfitter hydrauliek

Yerseke