Afbeelding
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Toch vaccineren? Dat kan vandaag zonder afspraak in Stalland!

Door: Vera de Geus Algemeen

SINT - ANNALAND - GGD Zeeland vaccineert in pop-up locaties in Tholen en vandaag is dit in Sint-Annaland. Mensen die nog niet gevaccineerd zijn kunnen zonder afspraak gratis tussen 16.00 uur en 18.00 uur bij de Wellevaete binnen lopen om hun coronavaccin te krijgen. 

GGD Zeeland startte half augustus met het vaccineren in verschillende pop-up locaties in de gemeente Tholen. De vaccinatiecampagne kwam daarmee in in een nieuwe fase: van grootschalig en veel prikken tegelijkertijd, naar kleinschalig en daar waar nodig. Joke Gaemers, directeur publieke gezondheid: “Ik ben heel blij dat we in samenwerking met gemeente de inwoners van Tholen de mogelijkheid kunnen bieden om zich dicht bij huis te laten vaccineren. Zo maken we de drempel voor hen zo laag mogelijk.”

“Met de pop-up locaties bieden we vaccinaties aan op de plekken in Zeeland waar dat nu nodig is. Mensen die om wat voor reden dan ook nog geen vaccinatie hebben gehaald, kunnen dat nu alsnog doen. Om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan is een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad nodig. In Zeeland is minstens 85% van de 65-plussers nu volledig gevaccineerd. Het aantal gevaccineerde personen is in Tholen lager dan in Zeeland gemiddeld. Toch geeft het feit dat minstens 85% van de Zeeuwse 65-plussers al volledig gevaccineerd is aan dat ook in deze gemeenten de bereidheid tot vaccineren hoog ligt.” 

Mensen hoeven voor een vaccinatie op een pop-up locatie geen afspraak te maken. Iedereen vanaf 12 jaar mét een geldig identiteitsbewijs is van harte welkom. Op de locatie krijg je het BioNTech/Pfizer vaccin.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief