Foto: Joscha Keijl

Tholen is trots op kinderboekenschrijfster Monique van den Hout

Monique van den Hout (51) en woont in Tholen. Ze is illustrator van kinderboeken. Recent maakte ze haar debuut als kinderenboekenschrijfster. Met succes, want kinderen zijn gek op haar tekeningen én verhaal! 


Monique is duidelijk in wat ze wil bereiken met haar werk. “Een glimlach, een warm gevoel. Even helemaal verdwijnen in een verhaal. Vrijheid. Prikkelen van de fantasie. Blijdschap”, zo vat ze samen. Monique is blij met het bestaan van de Kinderboekenweek. “Naast alle andere (digitale) media is er niks fijners als je het mij vraagt dan een papieren boek vast te hebben op je lievelingsplek en er helemaal in te verdwijnen. Dat dit onder de aandacht wordt gebracht tijdens de Kinderboekenweek, vind ik erg goed. Als schrijfster wil ik hele graag kinderen triggeren om meer te gaan lezen door mooie boeken te maken en te zorgen dat de kinderen er mee in aanraking komen.” 

Ze krijgt veel mooie reacties van kinderen. “Op het boek Annabelleke waarvan deel drie onderweg is en nu heel recent ook op Charlie. Sinds ik met mijn atelier op de Markt zit, is het bijna een doorlopende stroom van prachtige reacties. Soms kom ik ‘s ochtends aan bij mijn atelier om aan het werk te gaan en vind voor het pand stoepkrijttekeningen van kersensnoepjes (het lievelingssnoep van Annabelleke) of ‘I Love Annabelleke’. Het beste begin van de dag! Ook vind ik regelmatig briefjes voor Annabelleke in mijn brievenbus. Ik geniet met volle teugen van de interactie met de Thoolse kinderen sinds ik op deze plek werk! Hopelijk ga ik dan ook nog heel veel moois maken! 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief