Afbeelding
Foto: Els Bollaert

DJ Frans van der Drift terug bij Mi Amigo

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Een nieuw hoofdstuk voor DJ Frans van der Drift. De bekende radiodiscjockey uit Tholen keert terug bij de radiozenderwaar hij ooit zijn indrukwekkende radio carrière begon: Mi Amigo! Vanaf 2 januari is Frans wekelijks te horen. De Tholenaar staat te popelen om weer radio te gaan maken voor Mi Amigo. “De start is door een kleine kink in de kabel uitgesteld, maar vanaf januari gaat het echt gebeuren. Ik heb er enorm veel zin in!”, zo vertelt hij desgevraagd.

De radio carrière van Frans van der Drift uit de Dalemsestraat in Tholen gaat al even mee: “In 1974 startte ik bij de zeezender radio Mi Amigo. Daar was dagelijks ‘Met Frans van der Drift op Drift’ te beluisteren. Ik ging nadat op 31 augustus van dat jaar Radio Veronica en Radio Noordzee moesten stoppen nog enige maanden in de illegaliteit door. Tot de eigenaar van het station met mijn collega’s naar Playa d’Aro in Spanje gingen. Ik had geen zin om ervoor met mijn gezin te emigreren. Dus stopte op 18 januari 1975 bij deze zender. Nog vaak denk ik aan die tijd terug”.

“Twee weken later zou ik voor een periode van vijf jaar bij Radio Luxemburg terechtkomen. Daar nam ik van Peter Koelewijn de Benelux Top 20 over. Hij kreeg het immers te druk met het produceren van artiesten als Babe en Guys and Dolls. Iedere zondagavond klonk dat programma op de 208AM in de middengolf. Niet lang daarna mocht ik ook bij de TROS aan de slag. Natuurlijk niet met opgenomen programma’s, maar voor het eerst live radio. Vanuit de studio in het Mediapark te Hilversum deed ik twee uren in het programma ‘Nachtwacht’. Daarnaast mocht ik Ferry Maat in de Europarade vervangen, als hij door ziekte of vakantie verhinderd was. Na de TROS was ik nog even actief bij de VOO, waarvoor ik ook vijf jaar lang het management van de Veronica Drive-In Shows en zelf ook zo’n 200 shows in Nederland en België mocht doen”, aldus de Tholenaar. 

“In 1992 werd ik gevraagd door het satellietradiostation Holland FM, die toen op de Nederlandse kabel zat. Voor die zender maakte ik iedere middag mijn programma. In het eerste jaar steeds met een bekende Nederlander als gast in de show. Van Gordon tot Clouseau en van Hennie Huisman tot Tineke Schouten kwamen langs. De laatste twee jaar ging ik met een grote mobiele studio langs grote evenementen en maakte daar de show: ‘De Toer van Frans’. Holland FM stopte door de verkoop aan Veronica, dat uit het bestel trad en commercieel ging en er snel Hitradio Veronica van maakte.” Sinds 2 januari 2014 is ‘De Toer van Frans’ terug. Iedere donderdagmorgen tussen 10 en 12 uur live bij drie internet radiostations, Radio Extra Gold, Golden Oldies Radio en Vintage Music Radio 1485AM. Elke aflevering wordt gevuld met gouwe ouwe uit vijf decennia mooie muziek. “Maar een nieuw hoofdstuk breekt nu aan. Vanaf 2 januari ben ik terug bij de zender, waar ooit mijn radio carrière begon. Terug bij Mi Amigo, de échte radio. Het station met haar basis in Playa d’Aro. Te beluisteren via internet. Vanaf dan kunnen mensen op zondag tussen 9 en 10 uur heerlijk wakker worden met een uur supergezelligheid. Een programma voor jong en oud. Met muziek uit het verleden en heden! Live”, zo zegt hij. Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/fransvanderdrift7 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief