Foto: Gea Vriens

Op de werkvloer bij Dennis Moerland: ‘Ik vind vooral de veelzijdigheid erg leuk’

THOLEN - Wilthagen BV is een Zeeuws familiebedrijf dat al bijna 50 jaar bestaat en is gevestigd op het eiland Tholen. Ooit zijn ze begonnen met een slagerij in Krabbendijke en inmiddels uitgegroeid tot een fabriek die zowel in Nederland als in Europa producten levert. Ze zijn bekend van onder andere de knabbelspek en de Zeeuwse kroepoek. Bij het bedrijf zijn ongeveer 20 mensen werkzaam, één van hen is Dennis Moerland uit Halsteren. 


Waarom heb je gekozen voor dit werk?

“Hiervoor was ik werkzaam bij een slagerij in Halsteren. Dat vond ik erg leuk om te doen maar ik merkte wel dat ik liever achter in de winkel bezig was dan in de winkel zelf. Toen er hier een functie vrij kwam heb ik gesolliciteerd en nu werk ik hier al 6,5 jaar”.

Welke opleiding heb je hiervoor gevolgd?

“Na de middelbare school ben ik naar de SVO gegaan. Dat is de slagersvakopleiding in Tilburg en duurt maximaal zes jaar. De eerste twee jaar leer je voor productiemedewerker, dan twee jaar voor winkel slager en de laatste twee jaar leer je verder voor chef slager. Ik heb de volledige opleiding gevolgd en heb daar al veel aan gehad in mijn huidige baan. Verder moet je voor mijn functie flexibel zijn en je schouders eronder willen zetten”.

Wat houdt je werk in?

“Ik ben eigenlijk een allround medewerker en dat betekent dat ik bijna overal ingezet kan worden. Samen met mijn collega Gerard sta ik om de week op de orderverwerking. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dan de binnengekomen bestellingen worden klaar gezet voor transport. Wanneer een klant een bestelling plaatst die niet op voorraad is overleg ik met Arthur Wilthagen hoe we dat kunnen oplossen en neem ik contact op met de klant. De andere week sta ik in de productie en dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld in de snijruimte of in de ruimte waar de producten worden gebakken. Ik doe dit samen met Gerard omdat er dan altijd twee mensen zijn die weten hoe het werkt”.

Wat vind je zo leuk aan je werk?

“Vooral de veelzijdigheid en de afwisseling vind ik erg leuk. Omdat ik overal kan worden ingezet is elke dag weer anders. Ik zie het als een uitdaging om op elke plek waar ik sta mijn werk zo goed mogelijk te doen. Ook het onderlinge contact met collega’s is goed. We kunnen goed met elkaar overweg en er is een goede sfeer binnen het bedrijf. Ik heb niet echt een voorkeur voor wat ik het leukste vind. Ik ben begonnen aan de ‘voorkant’ van het bedrijf bij de inkoop en sta nu vaak aan het eind van de productielijn, het klaarzetten van de bestellingen. Het is leuk om te zien dat de spek als lappen binnenkomt en verpakt in doosjes en zakjes de fabriek weer verlaat”.

Hoe ziet je werkdag eruit?

“Ik ga iedere dag op de fiets naar mijn werk, vanuit Halsteren is dat ongeveer 25 minuten fietsen. Ik zorg dat ik rond kwart voor zeven aanwezig ben. We hebben allemaal bedrijfskleding in verband met de hygiëne dus bij binnenkomst trek je eerst je werkkleding aan. Bij ons is dat een lange broek, een shirt of jasje en een haarnetje. Dan drink ik even een kop koffie en om zeven uur begin ik met mijn werk. 

Ik ga de orders klaarzetten en neem contact op met de transporteur om door te geven hoeveel pallets er opgehaald kunnen worden. De orders die binnenkomen worden in overleg met de planning verwerkt.  Ik heb regelmatig telefonisch contact met klanten over  de voorraad. Tussendoor hebben we natuurlijk koffie- en lunchpauze. Om vier uur zit de werkdag erop en trek ik mijn eigen kleding weer aan. De werkkleding wordt door het bedrijf gewassen. Eén keer in de acht weken werk ik van vijf uur tot twee uur. Dan start ik de productie op en verwarm de ovens zodat mijn collega’s om zeven uur gelijk kunnen beginnen”.

Hoe ziet je toekomst op je werk er over vijf jaar uit?

“Over vijf jaar werk ik hier nog. Ik heb het goed naar mijn zin en ga met plezier naar mijn werk. Ik vind het leuk om te doen. Ik ben ook nooit ziek en eigenlijk altijd op tijd dus dat zegt ook wel iets denk ik”.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief