Afbeelding
Foto: Google Maps

Fractie ABT maakt zich zorgen over veiligheidssituatie rondom werkzaamheden Bierensstraat

Door: Bregje Kop Algemeen

SINT-ANNALAND - Al een hele lange tijd zijn er werkzaamheden aan riolering en straatwerk aan de gang in de Bierensstaat in Sint-Annaland. Door de lange duur van deze werkzaamheden ervaren sommige buurtbewoners overlast. Daarom stelde de fractie ABT onlangs vragen aan het college. “Er zijn door de manier van werken ook onveilige situaties ontstaan.”

Volgens de gemeente komt de lange tijdsduur van de werkzaamheden door diverse oorzaken. Eén oorzaak is de grondgesteldheid van de bodem ter plaats van de kruising Ring/Bierensstraat tot aan kruising Bierensstraat/Schoolstraat. “De bij aanvang gekozen uitvoeringswijze bleek niet te voldoen en is bijgesteld”, aldus het college. “Hierdoor kan de aannemer niet conform de eerder planning zijn rioleringswerkzaamheden uitvoeren.” Volgens de gemeente ligt een andere oorzaak bij een transport waterleiding. “Door de ligging van een transport waterleiding, die de riolering moet kruisen, moest DNWG de waterleiding aanpassen; hetgeen eerder niet was verwacht.”

Fractie ABT maakt zich zorgen over de ‘onveilige situaties’ die zijn ontstaan door de manier van werken. Daarom wil de fractie van het college weten of er afspraken met de aannemer zijn gemaakt over de veiligheid. “Met de aannemer zijn afspraken gemaakt over het afschermen van gevaarlijke situaties”, aldus de gemeente in hun reactie. “De aannemer heeft bebording en dranghekken geplaatst bij de werkzaamheden.”

Het Thoolse ABT vraagt zich ook af hoe de bereikbaarheid van hulpdiensten is geregeld. “De percelen zijn voldoende bereikbaar voor hulpdiensten”, aldus het college. “De aannemer heeft op de nog niet her bestrate wegvakken een tijdelijke rijbaan van betongranulaat gemaakt om de percelen bereikbaar te houden voor de hulpdiensten. Ook vindt er regelmatig overleg met de hulpdiensten plaats over de route en afsluitingen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief