Foto: Privébezit

Trudy (59) uit Poortvliet is al jaren vrijwilliger: ‘Geeft mij voldoening’

POORTVLIET - Vrijwilligers zijn er in allerlei soorten en maten. Man, vrouw, jong of oud, iedereen kan vrijwilliger zijn of worden. In de maatschappij van tegenwoordig wordt ook steeds meer een beroep gedaan op vrijwilligers. 44 procent van de bevolking ouder dan 15 jaar heeft ooit of doet nog steeds vrijwilligerswerk en dat is maar goed ook. Onder andere verenigen zijn namelijk afhankelijk van vrijwilligers. Zonder vrijwilligers namelijk geen voetbalclubjes, seniorenverenigingen of oranje comités.


De 59-jarige Trudy Schot-Stokman uit Poortvliet is zo een vrijwilligster. Ze geeft al jarenlang gymlessen bij Spido, zit daar ook in het bestuur en daarbuiten zit ze in het bestuur van het oranjecomité in Poortvliet. Het is mede dankzij Trudy dat er ieder jaar weer een Koningsdag georganiseerd wordt in Poortvliet. Haar vrijwilligerswerk kost haar een aantal uur per week, iets wat ze er graag voor over heeft. In het dagelijks leven is ze daarnaast beheerder van ’t Ouwe Raeduus en past zij graag op haar kleinkinderen.

“Ik ben al begonnen op de basisschool van mijn kinderen met vrijwilligerswerk, dat deed ik al graag. Het is zo leuk om kinderen en mensen plezier te zien hebben en het geeft mij voldoening dat ik daaraan mee kan werken’, legt Trudy uit. Trudy weet als geen ander dat vrijwilligers onmisbaar zijn. “Het wordt wel moeilijker om mensen te laten helpen met het organiseren van activiteiten. Vaak wordt het toch door dezelfde mensen gedaan maar gelukkig komen er toch nog steeds mensen bij.”

Jacoline de Boer
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief