Foto:

Tweede editie van succesvolle zwemtocht

STAVENISSE – Marcel van Eenennaam organiseert dit jaar voor de tweede keer een zwemtocht van Stavenisse naar Sint-Annaland. Op zaterdag 11 augustus wil Van Eenennaam met zoveel mogelijk deelnemers de oversteek maken om geld in te zamelen voor het Watersnoodhuis in Stavenisse. Vorig jaar werd de eerste editie een groot succes met 43 deelnemers en in totaal bijna vierduizend euro voor het goede doel. "We hopen dat te overtreffen", aldus Van Eenennaam.


Marcel van Eenennaam besloot vorig jaar om een speciale inzamelingsactie op te zetten voor de restauratie van het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente in Stavenisse. In totaal is er ruim drie ton nodig om de kerk weer helemaal spik en span te maken. Een zwemtocht van Stavenisse naar Sint-Annaland moest het nodige geld in het laatje brengen. Maar liefst 43 deelnemers sloten zich destijds aan bij de zwemtocht. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer zich laat sponsoren voor de kilometers die hij of zij zwemt. Uiteindelijk is daar vorig jaar zo'n 4000 euro mee opgehaald voor het goede doel.

Goede doel

"Dit jaar is het Watersnoodhuis in Stavenisse het goede doel", vertelt Marcel van Eenennaam. Er wordt volledig met vrijwilligers gewerkt. Al het geld dat ingezameld wordt, gaat rechtstreeks naar het goede doel. "Het Watersnoodhuis in Stavenisse is belangrijk voor velen, en heeft een schat aan informatie, en dierbare herinneringen aan de watersnoodramp van 1953. Stavenisse werd hard getroffen, 153 mensen, ongeveer tien procent van de inwoners is verdronken. Met deze sponsortocht willen we zoveel mogelijk geld ophalen ter ondersteuning voor het onderhoud van dit watersnoodhuis, waar ook al is ingebroken afgelopen jaren", stelt Van Eenennaam.

Deelnemers

Op dit moment heeft Marcel minder deelnemers dan vorig jaar, maar hij hoopt natuurlijk dat dat er nog meer worden. "We zoeken nog meer zwemmers, maar ook sponsoren voor dit evenement." Alle deelnemers verzamelen op zaterdag 11 augustus om 13.30 uur bij Veer Stavenisse. Na een veiligheidsbriefing en het uitreiken van de nummers volgt een warming-up door bootcamper Mirjana Schaap. Daarna, rond 14.40 uur, vertrekken de zwemmers naar het strandje van Sint-Annaland. Muziekvereniging Euterpe speelt tijdens het te water gaan het Wilhelmus. Alle zwemmers worden opgevangen met versnaperingen en warme bouillon/soep. Om de twintig minuten gaat er vervoer terug naar Stavenisse. Deelnemers kunnen zichzelf ook door vrienden of familie terug naar Stavenisse laten rijden. Als de laatste zwemmer terug is, volgt hier de afsluiting rond 18.30 uur.

Afstanden

Dit jaar kunnen deelnemers kiezen uit vier verschillende afstanden. Er zijn afstanden van één en tweeënhalve kilometer en een traject van vierenhalve kilometer. De langste zwemtocht telt 7,8 kilometer. Door de verschillende afstanden kunnen zowel geoefende, als ook minder geoefende zwemmers en jonge zwemfanaten meedoen. De organisatie stelt een minimum leeftijd van zes jaar. "Ouders van deelnemers in de leeftijd van zes tot 18 jaar dienen toestemming te verlenen. Daarnaast dient iedereen over een zwemdiploma te beschikken." De zwemtocht gaat via het Keeten en de Krabbenkreek naar het eindpunt aan het strandje van Sint-Annaland. Van de stroming zullen de deelnemers volgens Van Eenennaam minimaal hinder ondervinden.

Kijk voor meer informatie over de tocht, aanmelden of het storten van sponsorgeld op http://www.nauticalsafetytholen.com/Oosterscheldezwemmen/
Aanmelden kan tot 10 augustus. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

zelfstandig ondernemer!

Regio Miden Zeeland en Tholen

QESH Assistant

Kapelle-Biezelinge

Commercieel medewerker vastgoed

Roosendaal

Montage medewerker

Middelharnis

Timmerman

Middelharnis

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief