Tijdens de Watergames stonden er veel spelletjes met, jawel, water op het programma FOTO JONGERENWERK THOLEN
Tijdens de Watergames stonden er veel spelletjes met, jawel, water op het programma FOTO JONGERENWERK THOLEN

Zomeractiviteiten blijken groot succes

Door: Remko Vermunt Algemeen

STAVENISSE - Zo'n dertig kinderen van verschillende leeftijden kwamen afgelopen week naar de haven van Stavenisse voor de Watergames. Het is één van de vele activiteiten die Jongerenwerk Tholen deze zomer heeft georganiseerd én met succes!

Een dertigtal kinderen kwam naar de haven van Stavenisse voor allerlei spelletjes in en op het water. Zo leerden de kinderen stand-up paddelen (SUPpen). Er werd watervoetbal gespeeld en er werden zwemwedstrijdjes gehouden. Hoewel het voorgaande dagen extreem warm was, bleef die hitte juist tijdens de watergames een beetje uit. Tot spijt van de kinderen, hoewel het water volgens hen nog een lekker temperatuurtje heeft. Zo ook volgens de broertjes Mike en Gerben Priem. Zij kwamen vooral kijken naar de spelletjes, maar hebben toch ook zelf nog even gezwommen in het water. "Het was wel leuk", laten de jongens weten. "Het water is lekker warm." Toch had het iets warmer mogen zijn, stelt ook Roseline van den Heuvel namens Jongerenwerk Tholen. "Maar, je weet nou eenmaal nooit wat het weer gaat doen."

Cancelen

Die extreme hitte van de afgelopen weken heeft er bijvoorbeeld ook voor gezorgd dat twee activiteiten van Jongerenwerk Tholen deze zomer niet door konden gaan. "We hebben de Shoot-Out in Sint-Annaland moeten cancelen vanwege het warme weer. Je draagt daarbij een masker en dat is an sich al warm. Met dit weer was dat niet verantwoord." Daarnaast is ook de viswedstrijd in Tholen min of meer afgelast vanwege het 'slechte' weer. Mede door de hitte is er blauwalg ontstaan in het water, waardoor er niet gevist kon worden.

Deelnemers

Toch heeft de organisatie niets te klagen over het aantal deelnemers bij de andere activiteiten. Het begon meteen goed met de poppenkast/goochelshow in Oud-Vossemeer waar zo'n zeventig kinderen op af kwamen. De paardenochtend trok achttien kinderen, het snorkelen vijftig en Survival je fit van afgelopen week trok nog eens 25 kinderen. Het lasergamen was razend populair met veertig deelnemers, het longboarden werd door twintig kinderen bezocht en het paintballen van volgende week zit ook helemaal vol met 36 aanmeldingen. "Je hoopt natuurlijk dat veel kinderen meedoen, maar je weet het nooit zeker", stelt Roseline.

Vrijwilligers

Dit jaar werd er bewust voor gekozen om de flyers met de activiteiten deur tot deur te verspreiden. "We wilden zoveel mogelijk mensen bereiken en we denken wel dat dat z'n vruchten heeft afgeworpen." Natuurlijk wordt dit seizoen straks geëvalueerd om te bekijken wat er nog beter kan. "Maar volgend jaar willen we dit weer opzetten." Bij het opzetten van de activiteiten krijgen den jongerenwerkers steeds meer hulp. Onder andere van Rens van Doorn (15) en Benjamin Opree (19). Zij deden 'vroeger' zelf vaak mee aan activiteiten van Jongerenwerk Tholen, maar helpen nu vrijwillig mee met het opzetten en bedenken van activiteiten. "We vinden het leuk om te doen. We helpen de kinderen en begeleiden ze waar dat nodig is." De jongeren kennen jongerenwerker Ties Reitsma al langer van activiteiten, dus toen zij gevraagd werden om te helpen zeiden ze meteen ja. "Het is omgeslagen van meedoen naar meehelpen."

De kinderen konden onder andere suppen FOTO REMKO VERMUNT


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief