Groen licht voor Brede School Tholen

THOLEN - De stuurgroep Brede School heeft dinsdag ingestemd met het definitieve ontwerp voor de brede school die in het voormalige Westerpoortcollege aan de Abraham Beeckmanlaan in Tholen gerealiseerd gaat worden. Dat heeft de gemeente Tholen bekendgemaakt. 


In het definitieve ontwerp wordt het pand inpandig verbouwd en uitgebreid met een nieuwbouwvleugel. Naast de vier basisscholen vestigen ook zes maatschappelijke partners zich in het pand, waaronder de bibliotheek.

De totale kosten voor de Brede School komen uit op ongeveer 13,4 miljoen euro. De gemeenteraad heeft in eerdere fasen al 10,8 en 2 miljoen euro beschikbaar gesteld. Er moet nog een besluit worden genomen over het tekort van 600.000 euro. "De uiteindelijke stichtingskosten kunnen pas bepaald worden wanneer het werk is aanbesteed aan de hand van het technisch ontwerp (TO). De komende maanden wordt het TO uitgewerkt en in de markt gezet." 

De schoolbesturen van CNS De Regenboog, SBO De Veste, Eben Haëzerschool, OBS Ter Tolne en de gemeente Tholen bekrachtigen deze mijlpaal op 4 december door de ondertekening van de documenten.

 

 

Remko Vermunt


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief