Hondenpoep zorgt voor frustratie in Tholen

THOLEN - Buurtbewoonster Gerda Elshof is er klaar mee. In de omgeving van de Oesterstraat liggen volgens haar overal hondendrollen en dat speelt al maanden.


Op de straten, in de brandgangen, op de stoep en in de goot. "Zelfs achter de auto's, waardoor je er in trapt bij het laden en lossen van je auto." Gerda's man is moeilijk ter been en maakt daarom gebruik van de invalidenparkeerplaats, maar vooral daar is het ook 'een ramp' volgens Gerda. "Vele buren klagen erover." Elshof heeft zelf al een stukje hierover op Facebook geplaatst, ze heeft de gemeente gebeld en toen ze geen reactie kreeg, is er zelfs een officiële klacht ingediend. "Als reactie kregen we een heel verhaal, wat er op neer komt dat we het zelf moet moeten regelen."

Als reactie laat de gemeente Tholen weten dat hondenbezitters verplicht zijn de uitwerpselen op te ruimen. "Lang niet alle hondenbezitters doen dit kennelijk. Het is in de praktijk niet eenvoudig om de dader op heterdaad betrappen." Door bezuinigingsmaatregelen heeft de gemeente ook geen budget om een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) hierop te laten controleren. "Dit was al erg lastig omdat hij voor handhaving van het hondenbeleid op het juiste moment op de juiste plaats moet zijn."

Mevrouw Elshof wordt daarom geadviseerd om zelf de buurtbewoners aan te spreken of om de app NextDoor te gebruiken om de problemen aan te kaarten. "We erkennen dat er problemen zijn maar hebben helaas geen oplossing voorhanden." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief