Stavenisse kreeg in 1953 heel wat voor de kiezen. FOTO WATERSNOODHUIS
Stavenisse kreeg in 1953 heel wat voor de kiezen. FOTO WATERSNOODHUIS Foto: Watersnoodhuis

Watersnoodhuis Stavenisse zet de deuren weer open

Door: Remko Vermunt Algemeen

STAVENISSE - Op woensdag 1 mei gaan de deuren van het Watersnoodhuis in Stavenisse weer open voor het publiek. Vanaf dat moment is het Watersnoodhuis weer elke woensdag en zaterdag toegankelijk.

De opening van het nieuwe seizoen gaat gepaard met de opening van een nieuwe wisselexpositie. Daarbij staan twee thema's centraal. "Dit jaar hebben wij de prachtige expositie 'Toen & Nu'. Foto's van de ramp en foto's van nu zullen tentoon worden gesteld", aldus de organisatie. Zo kan je op een bijzondere manier zien welke impact de ramp destijds heeft gehad op het gebied, maar ook kan je zien hoe die plek daarna weer is opgebouwd. Op de website van het Watersnoodhuis is een klein deel van deze foto's al te bekijken.

Krantenknipsels

Daarnaast is er dit jaar ook een expositie te zien die volledig gericht is op 'krantenknipsels'. "In deze expositie zullen tijdschriften en kranten met artikels over de ramp tentoon worden gesteld. Watersnoodhuis Stavenisse bezit een groot archief met unieke kranten en tijdschriften." Bezoekers zijn natuurlijk van harte welkom om de verschillende exposities te komen bekijken. Het Watersnoodhuis opent op 1 mei en gaat in oktober pas weer dicht. Iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur en iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur staan de deuren open. Entree voor volwassenen is slechts twee euro. Kinderen tot twaalf jaar betalen maar 0,50 cent.

Vrijwilligers

Wij zijn nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vind u het leuk om mensen rond te leiden, of kunt u iets anders voor ons betekenen? Neem contact met ons. Kijk voor meer informatie op www.watersnoodhuisstavenisse.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief