Logo internetbode.nl/vlissingen

Politie ruimt bijna 13.000 hennepplanten in Zeeland en West-Brabant

  112 Meldingen

VLISSINGEN/THOLEN - De politie heeft dinsdag bijna 13.000 hennepstekken en -planten geruimd in Tholen, Vlissingen, Tilburg, Roosendaal, Etten-Leur, Prinsenbeek, Breda en Rijen. Er zijn alleen arrestaties verricht in West-Brabant.


De agenten ontdekten tien hennepkwekerijen. Op vier plekken troffen ze moederplanten en stekken aan. In totaal zijn 12914 planten en stekken en 63,5 kilo aan henneptoppen in beslag genomen.

Vlissingen In Vlissingen nam de politie in een woning aan de Jan Vermeerlaan 123 hennepplanten en 96 stekken in beslag.

Tholen In een bedrijfspand aan de Ambachtsweg in Tholen deed de politie naar aanleiding van een hoge belasting op het energienetwerk onderzoek bij enkele bedrijven. De agenten troffen een professioneel ingerichte hennepkwekerij aan, verdeeld over twee grote ruimten met daarin in totaal 1162 grote oogstrijpe hennepplanten. Er zijn geen verdachten aangetroffen. De plantage is ontmanteld. De elektriciteit werd illegaal afgetakt en vanwege de stroomdiefstal is het adres van het netwerk afgesloten.

Brandgevaar De politie, het Openbaar Ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast en leveren brandgevaar op. Bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief