De politiehond is getraind om naar geld te zoeken.
De politiehond is getraind om naar geld te zoeken. (Politie.nl)

Vier familieleden opgepakt in witwaszaak Vlissingen

  112 Meldingen

VLISSINGEN - In een onderzoek naar witwaspraktijken en fraude heeft de politie donderdag in Vlissingen drie vrouwen en een jongen, allemaal uit dezelfde familie, opgepakt. Er is beslag gelegd op een woning, twee dure auto's en kleding.


De politie deed onderzoek in de woning aan het Mondriaanplantsoen in Vlissingen, een winkel aan de Lange Zelke en een garagebox in Middelburg. De aangehouden personen zijn een vrouw, twee meerderjarige dochters en een minderjarige zoon. Politie en justitie onderzoeken hun betrokkenheid naar fraude en het witwassen van crimineel verkregen vermogen.

Onverklaarbaar

De afgelopen tijd hebben onder meer politie, justitie, uitkeringsinstantie Orionis Walcheren en de Belastingdienst gezamenlijk mogelijk onverklaarbaar vermogen van deze familie tegen het licht gehouden. 'Gebleken is dat de familieleden de afgelopen jaren flinke bedragen aan contanten op verschillende bankrekeningen hebben gestort', laat de politie donderdagmiddag weten. 'Van dit geld is nog geen legale herkomst bekend. Ook blijkt dat een van de dochters huur betaalt voor de kledingwinkel, waarvoor geen inschrijving bij de Kamer van Koophandel is gevonden. Ook is het opmerkelijk dat in de financiële gegevens geen inkomsten zijn aangetroffen van bedrijven waarmee de verdachten verbonden lijken.'

Hypotheekaanvraag 

Verder lijkt volgens de politie de hypotheek voor de in beslag genomen woning onrechtmatig verkregen. De hypotheekverstrekker heeft hiervan aangifte gedaan.
'De familie ontvangt ook allerlei uitkeringen en toeslagen waarop ze geen recht hebben als de vermeende criminele inkomsten zouden zijn opgegeven. Ze leven veel luxer dan hun legale inkomsten mogelijk maken. Zo bezit het gezin dure auto's op naam van een Belgisch bedrijf.' 

Doorzoekingen

Donderdagmorgen is de woning aan het Mondriaanplantsoen doorzocht met behulp van onder meer een politiehond getraind op het vinden van geld. Ook vond er onderzoek plaats in de winkel en garagebox. 'In de kledingzaak is naast valse merkkleding ook dure kleding aangetroffen.' Deze kleding wordt verder onderzocht. Ook bleek er gefraudeerd met de elektriciteitsmeter.

België

Tot slot heeft de Belgische politie onderzoek gedaan in een winkel in het centrum van Kortrijk, waar onder meer valse merktassen zijn aangetroffen. De Belgische politie onderzoekt deze zaak. Het viertal zit vast.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Meerdere vacatures

Roosendaal

Bezorgers

Middelburg

Administratief medewerk(st)er

Halsteren

Bezorgers

Wemeldinge

Chauffeur Internationaal (CE)

Benelux en Noord Frankrijk.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief