Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Archieffoto

Grootscheepse politiecontrole professionele chauffeurs havengebied Vlissingen

Door: Guus Arnouts Politie

VLISSINGEN - Vrijdagochtend heeft de politie ruim honderd professionele bestuurders in het havengebied van Vlissingen-Oost gecontroleerd op alcoholgebruik. Twee chauffeurs bleken nog alcohol in hun bloed te hebben. 

"Eén bestuurder zat boven de wettelijk toegestane limiet en kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. De ander bleek net onder de limiet te zitten en kreeg een waarschuwing", aldus de politie. De controles vonden tussen 6.00 en 10.30 uur plaats. In totaal werden er ruim zeventig vrachtwagens, dertig bedrijfsbusjes en zeven personenauto's aangehouden voor een controle. Ook een bestuurder van een heftruck en een bromfiets werden naar de kant van de weg gehaald. 

Controle
De actie van de politie werd gehouden omdat het bekend is dat de professionele bestuurder 's morgens vroeg regelmatig dronken achter het stuur zitten, in veel gevallen door restalcohol van de dag ervoor. Tevens onderzocht de douane de vrachtwagens en busjes op het vervoer van douanegoederen. Hier werden geen bijzonderheden bij ontdekt. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief