Gould Services wil kantoor en logiesvoorziening in Vlissingse Binnenhaven
windmolen6
windmolen6 (Foto: )

Gould Services wil kantoor en logiesvoorziening in Vlissingse Binnenhaven

VLISSINGEN - Het bedrijf Gould Services wil verhuizen van Middelburg naar Vlissingen en in de Binnenhaven een kantoor, magazijn en logiesvoorziening voor tussen de 50 en 60 man bouwen.


Gould Services houdt zich bezig met het over water vervoeren van mensen en materiaal naar offshore windparken. Soms moet personeel één of twee dagen wachten als bijvoorbeeld het weer slecht is of diensten worden gewisseld. “Als we voor hen nu onderdak moeten vinden is dat een drama. We moeten in december of januari vaak al appartementen vastleggen voor het piekseizoen in de zomermaanden”, zegt general manager Mattheo Rozemond van Gould Services. “De hele offshore-industrie is op zoek naar manieren om het efficiënter en goedkoper te maken.”

Streven

Volgens Rozemond past zijn idee voor een logiesvoorziening bij dat streven.

Vlissingen is een logische plek. Het is een ideale basis voor het reizen van en naar de windparken Borsele en ligt de logiesvoorziening straks dicht bij de stad en het treinstation.

Marine

Het gebouw komt op een kavel van 6000 vierkante meter aan de Visserijkade en Prins Hendrikweg. Het stuk grond is van de marine geweest. Gould Services wil bovendien 170 meter kade in gebruik nemen.

Voor de logiesvoorziening is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Wethouder John de Jonge van de gemeente Vlissingen wil meewerken. Hij is enthousiast. Volgens hem passen de bedrijfsactiviteiten van Gould Services in de visie voor de Binnenhaven en dragen ze bij aan de ontwikkeling en revitalisering van het gebied. Het bedrijf is nu nog gevestigd aan de Herculesweg in Middelburg. 

Wijziging

Doordat een wijziging van het bestemmingsplan nodig is en de kades moeten worden hersteld, duurt het nog even voordat de bouw kan beginnen. Gould Services hoopt in de loop van volgend jaar te starten.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>