Afbeelding
Foto: Politie

Man onder invloed bijt politieagent in arm

Door: Peter Houtepen Politie

OOST-SOUBURG - Een 34-jarige man uit Vlissingen heeft woensdagavond rond 21.00 uur in Oost-Souburg een agent in zijn arm gebeten. 

De man had kort daarvoor een hekje bij een spoorwegovergang aan de Oude Veerhavenweg in Vlissingen omver gereden en had daarna zijn weg vervolgd. Agenten troffen de (beschadigde) auto en de bestuurder aan op de Bermweg in Oost-Souburg.

De chauffeur leek onder invloed van alcohol en daarom lieten agenten hem een blaastest ondergaan. Hieruit bleek inderdaad dat hij teveel had gedronken. Toen agenten hem mee wilde nemen naar het bureau voor een ademanalyse weigerde de Vlissinger elke medewerking. Op een zeker moment werd hij zo agressief dat hij het dienstpistool van een van de agenten probeerde te pakken. Dit mislukte, maar de man zag wel kans om een andere agent in zijn arm te bijten. Hierdoor liep de politieman letsel op. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling.

De Vlissinger is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar wordt hij donderdag gehoord over het omver rijden van het hekje, maar ook over het geweld dat hij gebruikte tegen de politieagent.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief