Dans- en Folkloregroep Medioburgum-Walacra. FOTO VAN NIEUWENHUIZE
Dans- en Folkloregroep Medioburgum-Walacra. FOTO VAN NIEUWENHUIZE Foto: van Nieuwenhuize

Medioburgum-Walacra naar Italië en Noorwegen

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Maandag 8 april a.s vertrekt Dans- en Folkloregroep Medioburgum-Walacra voor een 8-daagse trip naar San Remo, Italië om Zeeland te vertegenwoordigen en deel te nemen aan een festival aldaar. Op 10 april vertrekken alle groepen voor een eendaagse trip naar de steden Nice, Monaco en Monte Carlo.

Op 11 april gaan alle ensembles, gekleed in hun kostuum, naar San Remo voor hun eerste optreden. De uitvoering zal plaats vinden in het centrum van San Remo, op de boulevard en tegenover het beroemde Ariston. Hierna volgen groepsfoto’s van alle ensembles op de trap voor het beroemde casino, daarna de reis naar Cannes. In Cannes wordt het optreden uitgevoerd op de wereldberoemde Promedade de la Croisette, vlak voor de iconische rode loper. Op 12 april, na het ontbijt, hebben alle ensembles vrije tijd tot 14.00 uur. In de tussentijd gaan twee vertegenwoordigers van elk ensemble in hun kostuums en met de vlag van hun land en het bord met de naam van de groep om 11.00 uur naar de receptie met de burgemeester in de gemeente Diano Marina. Er zullen veel pers- en tv-ploegen zijn bij de receptie. Het is bij die gelegenheid aardig om een souvenir cadeau te doen dat betrekking heeft op je ensemble en je landstreek. Het is niet verplicht, maar als je het hebt, zou het leuk zijn om dat souvenir aan de burgemeester te overhandigen, net zoals alle ensembles die deelnemen aan het festival. Na de receptie keren alle ensembles terug naar hun hotel. Daarna worden voorbereidingen getroffen voor alle ensembles voor het defilé dat in het centrum van Diano Marina zal worden gehouden. Het defilé begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. Daarna gaan we naar het hoofdpodium waar om 16.00 uur het hoofdprogramma zal starten. De optredens van alle 15 ensembles wordt gevolgd door een prijsuitreiking ceremonie en dankbetuigingen, waarna terug naar het hotel wordt gegaan. Op 13 april vertrekken alle groepen na het ontbijt naar hun eigen land.

Woensdag 12 juni gaat Dans- en Folkloregroep Medioburgum-Walacra naar Noorwegen, om precies te zijn naar Folkedansgruppen Baeringen, wat behoort tot een community net ten westen van Oslo. Dit is een uitwisseling aangezien deze groep al twee keer te gast is geweest op het Folklore Festival Walcheren wat elk jaar wordt gehouden in Oost-Souburg in het tweede weekend van september. De eerste keer was in 2004 en de tweede keer, vorig jaar, in 2018. Medioburgum-Walacra zal daar 2 dagen vertoeven en met Baeringen vele optredens verzorgen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief