Een deel van het befaamde koor uit Ierland. FOTO ANUNA
Een deel van het befaamde koor uit Ierland. FOTO ANUNA (Foto: Koor Anuna)

Anúna sluit jaar in Grote Kerk Veere sfeervol af

VEERE - Het Ierse koor Anúna sluit zondag 15 december het jaar van de Stichting Exploitatie Grote Kerk Veere feestelijk af.


Na Amsterdam Sinfonietta in mei komt er opnieuw een topact naar Veere. Het veelgeprezen 14-koppige Anúna treedt zondag 15 december op. De ruïne-achtige kerk is een perfecte setting voor de leden van Anúna, die met hun gewaden, kaarslicht en Keltische mystiek een sfeer als van ‘Game of Thrones’ of ‘Lord of the Rings’ neerzetten.

Kerstliederen

Anúna put inspiratie uit religieuze bronnen en oude wereldse folkverhalen. Het speciale programma in Veere bevat bekende kerstliederen als ‘Silent Night’ en ‘Away in a Manger’. Michael McGlynn, de oprichter en grote man achter de band, zet traditionele folk uit Ierland en Schotland om naar mannelijke en vrouwelijke koorstemmen en mengt deze volksmuziek met middeleeuwse kerkelijke samenzang. ‘Christmas with Anúna’ begint zondag 15 december om 15.00 uur. Kaarten zijn te koop via De Drvkkery en online via www.grotekerkveere.nl.

Middenschip 

Na Anúna gaat de Grote Kerk bouwen aan de historische experience, die de geschiedenis van het gebouw tot leven brengt. De experience opent in juni volgend jaar. Het middenschip van de kerk blijft vrij.

Winactie

Lezers van Weekblad de Bode maken kans op vijf keer twee tickets. Hoe zit jouw allermooiste kerst eruit? Stuur jouw ideale sfeerplaatje van kerstmis naar info@grotekerkveere.nl. De leukste vijf inzendingen belonen we met een dubbel ticket. Inzenden kan tot 1 december 2019.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Commercieel medewerker m/v

Westkapelle

Schoonmaakmedewerk(st)ers

Heinkenszand

Verkoop medewerk/ster

Goes, Nieuwerkerk, Zierikzee

Verkoopadviseur

Zierikzee

Leerling of ZZP-er

Middelburg