Afbeelding

Nieuwe scholen in Souburg in 2022 gebouwd

Door: Britta Janssen Actueel

OOST-SOUBURG - De gemeente Vlissingen verwacht dat de twee nieuwe schoolgebouwen en gymzaal in Oost-Souburg in 2022 gerealiseerd worden.

Begin volgend jaar verhuizen de kinderen van de Tweemaster-Kameleon en De Burcht-Rietheim voor de nieuwbouw naar hun tijdelijke locaties aan de Roerstraat en Dongestraat. De gemeente gaat ervan uit dat de kinderen en leerkrachten de nieuwbouw begin 2023 in gebruik kunnen nemen.

Buurt

Volgende maand hoopt Vlissingen een bouwer te kiezen voor de tijdelijke huisvesting. Samen met deze partij brengt de gemeente de voorbereidende werkzaamheden en realisatie van de tijdelijke gebouwen in kaart. 'Ook kijken we hoe we de buurt kunnen betrekken bij het plan', laat de gemeente weten.

Selectie

'In overleg met de scholen is gekozen voor een aanbestedingsvorm waarbij eerst een selectie plaatsvindt van een architect en deskundigen. Vervolgens stellen zij samen met de scholen een voorlopig ontwerp op. Een bouwer draagt bij om het voorlopig ontwerp uit te werken tot het definitieve plan.' De gemeente verwacht met deze procedure de meeste kans te maken om de scholen en gymzaal te kunnen realiseren volgens haar wensen.

Vertraging

Een eerdere aanbestedingsronde liep op niets uit, waardoor het nieuwbouwproject maanden vertraging opliep. 'Twee partijen hadden interesse in de bouw, maar van één bedrijf was de inschrijving niet correct ingediend en de andere kon niet aan de gestelde eisen voldoen', verklaarde een gemeentewoordvoerder destijds.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief