Piet en Lida de Waal. FOTO ANNET EEKMAN
Piet en Lida de Waal. FOTO ANNET EEKMAN (Foto: ANNET EEKMAN )

'We hebben het nog ontzettend goed samen'

VLISSINGEN - Piet en Lida de Waal uit Vlissingen zijn zestig jaar getrouwd. Hun buren vonden dat dat niet ongemerkt voorbij mocht gaan en zette het echtpaar in het zonnetje, ondanks alle beperkingen die deze tijd met zich meebrengt.


Zo werd er in de Chopinlaan toch nog een klein feestje gevierd. “We hadden plannen om in Huys ter Schelde een groot feest te geven. Daar houden we van, maar we hebben het maar verplaatst”, zegt Lida de Waal. Dat hun diamanten huwelijk toch niet ongemerkt voorbij is gegaan, blijkt wel aan de bloemenzee in het huis.

Voetbal

Het echtpaar is een bekend koppel in Vlissingen, vooral dankzij Piet, die zich tientallen jaren heeft ingezet voor het voetbal in Vlissingen. Hij was onder meer nauw betrokken bij VC Vlissingen, stond aan de wieg van het zomeravondvoetbal en het Zeeuws kampioenschap zaalvoetbal en deed nog veel en veel meer. “Het mocht gelukkig allemaal van mijn vrouw. Anders kun je nooit doen wat ik allemaal heb gedaan”, zegt Piet.

Voordelen

Het echtpaar heeft nooit kinderen gekregen. “Daar zitten voor- en nadelen aan. Een voordeel is dat je veel vrijheid hebt. Ik heb bijvoorbeeld veel voor het voetbal kunnen doen en we hebben samen veel gereisd.”

Indonesië

Dat reizen heeft er altijd ingezeten. Toen Piet en Lida elkaar leerden op het Vlissingse strand kennen, zat hij op de grote vaart. Zijn eerste reis maakte hij op de Sibajak, het schip dat is gebouwd op De Schelde. Hij voer er onder meer mee naar Australië en Indonesië. Zijn vrouw Lida ging op de latere, soms maandenlange reizen vaak mee. Samen hebben ze de halve wereld gezien.

Na ruim twee decennia op zee ging Piet aan de slag bij de PZEM. Hij schopte het daar tot bedrijfschef. Toen de centrale de deuren sloot verhuisde hij naar de kolencentrale van EPZ. Daar bleef hij tot zijn pensioen. De twee genieten nog elke dag van elkaar. “We hebben het ontzettend goed samen.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Medewerker technische dienst

Yerseke

Operators

Bergen op Zoom

Allround timmerlieden

Tholen

Operators

Bergen op Zoom

Bessenplukkers

Kwadendamme