Herstel Sloebrug duurt zo’n tien weken
<p>De Sloebrug over het Kanaal door Walcheren.</p>

De Sloebrug over het Kanaal door Walcheren.

(Foto: Provincie Zeeland)

Herstel Sloebrug duurt zo’n tien weken

VLISSINGEN - De Sloebrug in Vlissingen repareren duurt volgens de provincie Zeeland maximaal tien weken.


Tot die tijd blijft de Sloebrug gestremd voor de scheepvaart in het Kanaal door Walcheren. Wegverkeer kan wel normaal over de brug rijden.

Stremming

Sinds 14 september gaat de brug door een mankement niet meer omhoog voor schepen. Bij de vijfjaarlijkse inspectie kwam volgens de provincie Zeeland, die de brug onderhoudt, aan het licht dat de bevestiging van de draaipunten van de brug beweegt bij het openen van de brug. ‘Hierdoor ontstaat speling die onveilige situaties kan veroorzaken’, aldus Zeeland. 

Extra onderzoek heeft uitgewezen welk herstelwerk er nodig is. Dit begint zo snel mogelijk, laat Zeeland dinsdag weten. ‘We onderzoeken of we ander werk aan de brug ook nu kunnen uitvoeren. Dat zou anders volgend jaar weer een stremming veroorzaken. Mogelijk is de stremming volgend jaar dan niet nodig.’ 

Totdat de Sloebrug gemaakt is, kunnen alleen schepen tot vijf meter hoog onder de brug door varen. De Nautische Centrale Vlissingen houdt het waterpeil in het kanaal laag om dit te kunnen waarborgen. Andere schepen kunnen via de Zandkreek, Hansweert en Wemeldinge varen of via de Noordzee.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief