Mireille van Geffen bij haar kapsalon Haircorner.
Mireille van Geffen bij haar kapsalon Haircorner. Foto: Privébezit

Veiligheid staat voorop bij kapster Mireille van Geffen

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN – Mireille van Geffen van kapsalon Haircorner aan het Groenewoud in Vlissingen stuurt vaste klanten een verfje of shampoo. “Maar that’s it”, benadrukt ze. “Meer kan ik als kapper niet doen zonder de maatregel van anderhalve meter afstand te overtreden.”

De onderneemster vindt covid-19 zakelijk waardeloos, maar vindt ook dat we met z’n allen even moeten doorbijten. Van Geffen is blij dat ze alleen werkt en al dertig jaar een eigen pand heeft. “Daarmee heb ik echt mazzel. Natuurlijk heb ik wel de gemeentelijke kosten en mijn vaste lasten, maar tijdens de eerste lockdown heb ik veel geïnvesteerd in het coronaproof maken van mijn kapsalon.” Veiligheid staat bij Van Geffen absoluut voorop, stelt ze. “Mijn zoon heeft astma en ik moet er niet aan denken dat ik het virus mee naar huis neem.”

Spaargeld

Van Geffen prijst zich gelukkig dat ze een partner heeft met een baan, maar realiseert zich dat andere ondernemers het heel taai hebben. Tijdens de eerste sluiting vanwege corona kreeg ze geld uit het steunpakket van het kabinet, maar nu niet vanwege de inkomsten van haar man. “Ik heb wel wat geld gereserveerd, maar moet inmiddels mijn spaargeld aanspreken.”
Ze vindt het een fout signaal dat collega’s mensen thuis knippen. “Als we niet met z’n allen die anderhalve meter afstand bewaren komen we nooit van het coronavirus af.” Ze kijkt ernaar uit om weer aan het werk te kunnen. “Dat mensen weer met een blije kop naar buiten gaan.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief