Oecumenisch avondgebed ‘Op weg naar Pasen’
<p>De diensten vinden plaats in de Sint Jacobskerk.</p>

De diensten vinden plaats in de Sint Jacobskerk.

(Foto: Annet Eekman)

Oecumenisch avondgebed ‘Op weg naar Pasen’

VLISSINGEN - Gedurende de 40 dagen voor Pasen is er elke woensdagavond een oecumenisch avondgebed in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. De vieringen zijn online te volgen via de Kerkomroep, www.Pkn-Vlissingen.nl.


Het avondgebed is een korte viering met lied, lezing en gebed. In deze veertigdagentijd vragen de kerken aandacht voor de zeven werken van barmhartigheid. ‘Zeven, dat betekent oneindig veel, manieren om te laten zien: ”Ik ben er voor jou”’, aldus de kerkgenootschappen. ‘We staan stil bij de vraag wat die woorden betekenen en hoe die woorden bepalend zijn in wat we ontvangen en in wat we doen.’ De voorgangers zijn afkomstig uit de Heilige Maria Parochie Walcheren en uit de Protestantse Gemeente Vlissingen.

De avondgebeden worden gehouden op zes woensdagen: 17 en 24 februari; 3, 10, 17 en 24 maart en zijn vanaf 19.30 uur online te volgen.

Verrassen

De zeven werken van barmhartigheid worden na 20 februari in beeld gebracht op en achter de ramen van ‘De Herberg’ op het Bellamypark. ‘Met afbeeldingen en teksten die uitnodigen tot nadenken willen we de stilte van de lockdown doorbreken en voorbijgangers verrassen met mooie beelden en teksten. Daarnaast maken we van de gelegenheid gebruik in beeld te brengen hoe we er in Walcheren voor elkaar zijn.’ Dat zijn maatschappelijke initiatieven waarin individuele gemeenteleden actief zijn of die door de diaconie ondersteund worden en ook door het werk binnen de gemeente zelf.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief