<p>Annet Eekman: &#39;Vlissingen geeft mij altijd rust&#39;.</p>

Annet Eekman: 'Vlissingen geeft mij altijd rust'.

(Foto: Ruben Oreel)

‘Weer of geen weer. Ook in de regen. Je hebt altijd aanspraak’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.


Annet Eekman (56). Single. 1 zoon. Geboren in Vlissingen. Werkt al dertig jaar als receptioniste/telefoniste bij Kloosterboer Vlissingen BV. Is daarnaast freelance fotograaf voor De Bode.

“Ben er eigenlijk ingerold. Hartstikke leuk. Je komt overal en maakt van alles mee. Het mooiste vind ik altijd de herdenkingen. Met veteranen uit de Tweede Wereldoorlog. Brok in m’n keel.”

“Kloosterboer is een prachtig bedrijf. Dynamisch. Een mannenwereld. Voel me er helemaal thuis. Het internationale. De haven. Ben er helemaal gek van. Vlissingen is Klein-Rotterdam hè.”

“Ik woon in Lunenburg. Ooit een huurwoning en verwaarloosd. Toen te koop gezet. De wijk is helemaal opgeknapt. Een groene oase. En gezellig. M’n broer en zus wonen in dezelfde straat.”

“Elke dag fiets ik m’n rondje. De sluizen. Uncle Beach. Fantastisch daar. Ik heb wat met de oorlog. Dat zit in de familie. Daarna over de boulevard en zo naar huis. Helemaal blij ben ik dan.”

“Weer of geen weer. Ook in de regen. Je hebt altijd aanspraak. Of net zoals op zaterdag lekker vroeg je nest uit. Dan wordt Vlissingen wakker bij zo’n rondje. Worden de terrassen uitgezet.”

“Vlissingen geeft mij altijd rust. Het geluid van de schepen en de zee. Ik ben hier geboren en getogen en wil uitgestrooid worden op mijn lievelingsplek. Op het uiterste puntje van de Punt.”

BIJDRAGE HELGE PRINSEN

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief