Afbeelding
Foto: Ellen de Vriend

Mijn kinderen zeurden nooit, maar werkten gewoon

Door: Ellen de Vriend Algemeen

VLISSINGEN - Wilma Keersemaker van Wilma’s Eten & Drinken aan de Walstraat in Vlissingen zegt er ondertussen wel achter te zijn dat veel jongeren niet meer hard kunnen en willen werken.

Ze staat achter de bar van haar etablissement bestek op te ruimen, met grote pleisters rond haar linkeroog. “Ik ben net geopereerd, “ vertelt ze. “Eigenlijk mag ik nog niet werken, maar we hebben een man of vier personeel te kort, dus doe ik nu werk waarvoor ik niet hoef te bukken.”

Keukenhulpen
Wilma kan nog wel twee keukenhulpen en twee extra medewerkers in de bediening gebruiken voor Wilma’s Eten & Drinken. “Veel jongeren willen tegenwoordig niet meer in de horeca werken. Dat is te druk en ze stellen allerlei eisen. Mijn kinderen zeurden vroeger nooit en werkten gewoon.”
De horecaonderneemster is niet van plan om zich in allerlei bochten te gaan wringen om personeel te behouden en probeert zich er niet meer druk over te maken.
Wilma ergert zich ook aan gasten die zo’n kort lontje hebben. “Deze week nog stapten er oudere mensen binnen. Ze zagen dat het enorm druk was, maar rekenden hun drankjes af, omdat ze te lang op hun eten moesten wachten. Dan denk ik: waar moet je dan naartoe dat je zo’n haast hebt?”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief