Barbara Oomen aan het woord op het bordes van het stadhuis in Middelburg
Barbara Oomen aan het woord op het bordes van het stadhuis in Middelburg (Foto: Edwin Mijnsbergen)

Zeeuwse onderwijsinstellingen organiseren regionale SDG Actiedag

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Mocht je jezelf afvragen welke vlag er vandaag is uitgestoken vanuit het stadhuis en die bijvoorbeeld ook wappert bij ZB Bibliotheek van Zeeland en de HZ: dat is de SDG-vlag.


SDG staat voor Sustainable Development Goals: Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Op 25 september 2015 tekenden 193 landen tijdens de jaarlijkse VN-vergadering een akkoord over die 17 doelen. Vandaag is het SDG Actiedag, met allerlei activiteiten in en bij Zeeuwse onderwijsinstellingen, maar met bijvoorbeeld ook een wereldwijde klimaatstaking, die in Nederland in Utrecht wordt georganiseerd. Een deel van de studenten van HZ University of Applied Sciences en University College Roosevelt doet mee aan de Wereldwijde Klimaatstaking die vanmiddag word gehouden in Utrecht.

HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt (UCR) en Scalda hebben samen met ondernemers, experts en studenten een programma op poten gezet. Doel van de dag is om de SDG’s verder op de kaart te zetten, dieper in te gaan op de doelen en deze dichterbij te brengen. De SDG Action Day begon vanochtend om 9.00 uur met een klimaatmars van UCR op de Markt in Middelburg. Om 10.00 uur hesen de HZ , UCR en Scalda op alle locaties de SDG-vlaggen. Verder zijn er bij de HZ in Vlissingen de hele dag activiteiten, waarin de SDG’s centraal staan. Voor de colleges is er een beperkt aantal plaatsen. Alle colleges zijn ook te volgen via een livestream.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief